"Katliamı yapan şahıs en büyük cezayı alacak"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Çelik, MKYK sonrası açıklamalarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, çekilen videoya da büyük bir tepkide bulunarak Emine Bulut cinayeti hakkında "Katliamı yapan şahıs en büyük cezayı alacak" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

  • "Siyaset kurumunun, hükümet müdahil olabileceği konuda derhal Aile Bakanlığımız harekete geçmiştir. Bakanlığımız konuya her aşamada müdahil olacaktır. Katliamı gerçekleştiren şahsın en yüksek cezayı alması hepimizin temennisidir. Cumhurbaşkanımız da değindiler, hepimizi en çok bu kişinin, rahmetli Emine Bulut'un hayatını bu şekilde kaybetmesi kadar bunu bu şekilde hayatını kaybederken ona yardım etmek yerine birilerinin görüntü alma telaşına düşmesi, seyirci olması, bunu ele almamız gerekiyor. Orada insan hayatını kaybederken birileri yardım etmek yerine görüntü almak gibi bir duruma nasıl düşebiliyorlar, topyekûn değerlendirilmesi gereken bir konu."

"Esas olan toplum olarak bir tutuma dönüşmesidir"

"Şiddet görüntülerini yayınlamak başka bir şiddet"

"Bu işler parmak sallayarak, onu bunu suçlayarak çözülmüyor. Her türlü şiddet kültürü toplumda mahkum edilmeli, reddedilmesi gerekmektedir. Diğer üzüntü kaynağımız, özellikle sosyal medyada, medyada görüntülerin bu şekilde yayılması, toplumun diğer kesimlerin bilhassa çocukların bundan nasıl etkileneceği hesaba katılması gerekiyor. Şiddet görüntülerin yayınlanması bir başka şiddettir. Sayın Cumhurbaşkanımız öteden beri bunun altını çiziyorlar. AK Parti olarak MKYK ve MYK olarak bu konuda her türlü öneriye, işbirliğine açığımız. Bu partiler üstü bir meseledir. Toplumun tüm bireylerini, hücrelerini ilgilendiren bir mesele. Çok acı bir şekilde canımız yanıyor, maalesef bu mesele üzerimize bugün kabus gibi çöktü. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz."

"İş birliğine açığız"

"Gündelik hayatta kullandığımız dil bu tür şiddeti dolayıma sokabiliyor. Görüntülerin yayılması, sosyal medyada yayınlanması aynı şekilde bir sonuç doğurabiliyor. Daha çok çalışmaya, işbirliği alanları üretmeye devam edeceğiz. Bir kez daha başsağlığı diliyoruz."

"Türk ekonomisinde devrim niteliğinde adımlar atıldı"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >