Alperen'i serviste unutanların cezası belli oldu

Alperen Sakin
Alperen Sakin

İzmir'in Çiğli ilçesinde okul servisinde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin davasında karar açıklandı! Anaokulu sahibi Yurdagül İşgören 5, servis şoförü Taner İşgören ile servis görevlisi Dilara Kamberler'e 9'ar yıl hapis cezası verildi.

İzmir'in Çiğli ilçesinde servis minibüsünde unutulmasının ardından hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin dava karara bağlandı.

Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu yargılanan servis şoförü Taner İşgören, anaokulunun kurucusu Yurdagül İşgören ve tutuksuz sanık Dilara Kamberler ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sakin ailesinin avukatı Şenol Diş, Alperen'in serviste değil kreş içinde öldüğünü düşündüklerini belirterek, sanıkların ifadelerinden bölümler okudu.

Alperen Sakin
Alperen Sakin

İzmir Adli Tıp Kurumu raporunda Alperen'in baş muayenesinde "Sağ tarafta saçlı deri içinde kanama olduğu gözlemlenmektedir. Beyin dokusunun ve akciğerin hafif ödemli olduğu görülmektedir." ifadelerinin yer aldığına dikkati çeken Diş, olaydan sonra servis koltuğunda ve Alperen'in okuldaki yatağında vücut izi çalışması yapılmamasının da ihmal olduğunu ifade etti.

"Biz acı çekerken mal kaçırma derdine düştüler"

Taraf avukatlarının ardından söz alan Alperen Sakin'in babası Serkan Sakin, çocuğunun yaşam hakkının elinden alındığını düşündüğünü söyledi. Sakin, şöyle konuştu:

  • "Bize bir uyarıda bulunmadılar, kandırıldığımızı düşünüyoruz. Çocuğumuzun acısıyla uğraşırken mal kaçırma derdine düşen sanıklar hakkında herhangi bir indirim yapılmadan en üst ceza verilmesini istiyorum. Çocuğumun yaşam hakkı istismar edilmiştir. Unutulmasın ki istismar kelimesi sadece cinsellikle bağlantılı değildir. Karar yüce mahkemenindir."

Anne Buket Sakin de oğlu Alperen'in servis içinde unutulması sonucu öldüğüne inanmadığını belirterek, "O gün sadece 10 çocuk servisteyken Dilara'nın Alperen'i serviste unutacağına ihtimal vermiyorum. Ben kamera kayıtlarını istiyorum, o kamera kayıtlarında çok önemli bir şeyin gizlendiğini düşünüyorum." dedi.

Kararını açıklayan hakim, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklu sanık Taner İşgören ve tutuksuz sanık Dilara Kamberler'e 9'ar yıl, "taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklu Yurdagül İşgören ve tutuksuz sanık Bekir Gül'e 5'er yıl, tutuksuz sanık Arzu Gülmez'e 6 yıl, "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçuna azmettirme" suçundan tutuksuz sanık Ahmet Somun'a 5 yıl hapis cezası verdi.

Tutuklu 2 sanığın mevcut hallerinin devamına hükmedildi. Ayrıca, Taner İşgören, Dilara Kamberler, Arzu Gülmez ve Bekir Gül'ün 3'er yıl süreyle herhangi bir anaokulu ve kreşte herhangi bir şekilde görev almasının yasaklanmasına karar verildi. Yurdagül İşgören'in de yine 3 yıl süreyle anaokulu ve kreş açması ve buralarda herhangi bir şekilde görev almasının yasaklanmasına hükmedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >