Ambulansa yol vermeyen magandanın ifadesi ortaya çıktı

Maganda sürücünün yol vermediği ambulanstakiler o anları anlattı.
Maganda sürücünün yol vermediği ambulanstakiler o anları anlattı.

İstanbul'da ambulans şoförüne yol vermeyerek zor anlar yaşatan sürücü M.E.Y. polis ekiplerince dün gözaltına alınmıştı. Trafikte 'terör' estiren magandanın emniyetteki ifadesinde, "Hasta olmadığını düşündüm, sinirlendim bu hareketi yaptım" diyerek kendisini savunduğu öğrenildi.

İstanbul E-5 Karayolu’nda seyir halindeki ambulansın önüne geçerek ilerlemesini engelleyen sürücü, emniyet güçlerince yakalanmıştı.

  • Bakırköy mevki’inde meydana gelen olayda, Edirne istikametine seyir halinde olan ambulans şoförüne yol vermeyerek önüne geçen ve trafikte tehlikeli hareketlerde bulunan sürücünün video kaydı sosyal medyada kısa sürede yayılmıştı. Bunu üzerine harekete geçen polis ekipleri, şahsı yakalayarak gözaltına almıştı.

Magandanın görüntüleri trafikte seyir halindeki bir başka sürücü tarafından kaydedildi.

Gözaltına alınan sürücünün Bahçelievler Polis Merkezi Amirliğine verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, E-5 Karayolu Cevizlibağ yakınlarında trafikte ambulans şoförüne yol vermeyip, yaptığı manevralarla geçişini kasıtlı engelleyen sürücünün görüntüleri ortaya çıkmıştı.

3 aydan 2 yıla kadar hapis istemi

Görüntülerin ardından trafik ekipleri, sürücü M.E.Y.'yi yakaladı. 324 lira para cezası kesilen sürücüye fazla şerit değiştirdiği için bin 2 lira daha ceza verildi. Ayrıca sürücü hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemini düzenleyen TCK'nın 179. maddesine göre trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan işlem yapıldı.

Ambulansın sürücüsü açıklama yaptı.
Ambulansın sürücüsü açıklama yaptı.

"Hasta olmadığını düşündüm. Sinirlendim, bu hareketi yaptım"

Sürücünün emniyetteki ifadesinde ise "Orta şeritte gidiyordum. Sol şeritte ambulans sesini duydum. O sırada önüme bir araç girdi, o araca sinirlendim. Sonra ambulansı takip ettim, ön tarafında kimse yoktu, hasta olmadığını düşündüm. Sinirlendim, bu hareketi yaptım" dedi.

M.E.Y.’ye Karayolları Trafik Kanunu’nu ihlalinden kaynaklanan 324 TL idari para cezası uygulandı.
M.E.Y.’ye Karayolları Trafik Kanunu’nu ihlalinden kaynaklanan 324 TL idari para cezası uygulandı.

Ambulansta hasta var mıydı?

Ambulansta hasta vardı ancak yakını olmadığından sağlık görevlisi arkada hasta ile ilgileniyordu. Ambulanstaki sağlık görevlisi, "Hasta yakını olmadığından dolayı aracı boş zannetti, sağdan soldan sıkıştırmaya tacizde bulunmaya başladı. Hasta da durumu fark etti, yanında ben oturuyordum. Araç sağa sola gidince sarsıldık zaten" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >