Ankara ve Ardahan'a mevsimin ilk karı yağdı

Türkiye'nin geneli karlı bir haftaya başladı.
Türkiye'nin geneli karlı bir haftaya başladı.

Kışın gelmesiyle birlikte kar yağışı iyiden iyiye yüzünü göstermeye başladı. Ankara ve Ardahan'da da mevsimin ilk karı yağdı. Başkent merkezde kar yağışı vatandaşı da sevindirirken Ardahanlılar da sabah saatlerinde lapa lapa kar yağışına uyandı.

Ankara'nın merkezinde bulunan yüksek kesimleri beyaza büründü. Mevsimin ilk karı böylece Ankara'ya da ulaştı.

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı kendini Ankara'da da gösterdi. Başkent merkezde kar yağışı vatandaşı da sevindirdi. Çankaya'da bulunan Keklikpınarı sırtlarına yağan kar, çamlık alanlarda kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Ardahan'a kar yağdı

Ardahan'a sabah saatlerinde lapa lapa kar yağdı.

Kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırarak şehrin merkezine kadar indi. Mevsimin kış olmasına rağmen bahar havası geçiren Ardahan nihayet kar yağışıyla renklendi. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı vatandaşları mutlu etti.

Kar yağışına en çok sevinen ise çocuklar oldu. Çocuklar çok mutlu olduklarını ifade ederek, ''Kar yağdı çok mutluyuz. Artık karlı havada kartopu oynayabileceğiz. Ve karla bol bol eğlenme fırsatı bulacağız.''

Ankara ve Ardahan kar yağışıyla güne merhaba dedi.
Ankara ve Ardahan kar yağışıyla güne merhaba dedi.

Vatandaşlar ise beklenen kar yağışının ardından, "Ardahan'a kar yakışıyor. Nihayet beklediğimiz kar yağdı. Kar berekettir ama kar yağışı sorası etkili olan soğuklarda ise hayat durma noktasına geliyor'' dediler. Kar yağışı sonrası belediye ekipleri ise kar küreme ve kaldırımlarda temizlik çalışması başlattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >