Antarktika'da yıllar sonra ilk kriminal olay: Bunalıma giren Rus mühendis çileden çıktı

Antarktika'da bulunan istasyon.
Antarktika'da bulunan istasyon.

Antarktika'da bir Rus mühendis duygusal bir bunalımın ardından meslektaşını bıçakla yaraladı. Buzullarla kaplı kıtada uzun zaman sonra bir kriminal olayın gerçekleştiğini bildiren yetkililer, en son olayın 2010 yılında yaşandığını açıkladı.

Antarktika’da bulunan araştırma istasyonundaki bir Rus mühendis, yaşadığı duygusal çöküntü nedeniyle birlikte kaldığı arkadaşını bıçakladı. İstasyonun başkanı, istasyonda daha önce böyle bir olayın yaşanmadığını belirtirken, en son kriminal bir olayın 2010 yılında yaşandığı öğrenildi.

Arkadaşını yaraladı

Rus basınının aktardığına göre, Antakrtika'daki King George Adası'nda bulunan Rus Bellingshausen Araştırma İstasyonu'nda çalışan 54 yaşındaki Rus mühendis Sergey Savitskiy, yaşadığı duygusal çöküntü sonucunda istasyonda birlikte çalıştığı arkadaşını göğsünden yaraladı.

Kısıtlı bir alanda yaşanan gerginliklerin yol açtığı belirtilen olay 9 Ekim'de istasyon kantininde gerçekleşti. Yaralanan istasyon çalışanının 52 yaşındaki gaz ve elektrik teçhizat uzmanı Oleg Beloguzov olduğu aktarıldı.

  • Beloguzov, Şili'de bir hastaneye kaldırıldı. Yaralı adamın durumunun ciddi olmadığı ve Rusya'ya geleceği kaydedildi.

Teslim oldu

Arkadaşını bıçaklayan mühendis de Şili, Uruguay ve Hollanda üzerinden St. Petersburg'a geldikten sonra kendi isteğiyle teslim oldu. Bölge mahkemesinin emriyle de davası görülene dek kalması için öldürmeye teşebbüsten ev hapsine konuldu.

En son olay 2010 yılında oldu

Antartika’da yaşanan son kriminal olay 2010 yılında Rus Arktik bölgesinde yer alan bir hava durumu istasyonundaki meteorologun bir arkadaşını öldürüp intihar süsü vermesiydi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >