Arnavutluk bir kez daha sallandı: Cumhurbaşkanı canlı yayında depreme yakalandı

Arnavutluk 5,6 büyüklüğündeki depremle sallandı. Cumhurbaşkanı deprem bölgesine ziyareti sırasında deprem oldu
Arnavutluk 5,6 büyüklüğündeki depremle sallandı. Cumhurbaşkanı deprem bölgesine ziyareti sırasında deprem oldu

Arnavutluk'ta 6,4 büyüklüğünde deprem ve ardından çok sayıda artçı olmuştu. Depremde can ve mal kaybı bir hayli yüksek seviyede yaşandı. Arnavutluk'ta 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi'nin Arnavutluk'taki deprem bölgesinde incelemelerde bulunuyordu. Sonrasında gazetecilere açıklama yapacakken canlı yayında depreme yakalandı.

Thaçi, dün meydana gelen depremden en çok etkilenen Thumane ilçesinde arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı yerde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Thaçi'nin gerçekleştirdiği inceleme sonrasında gazetecilere açıklama yapacağı sırada 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşanırken, depremden korkan vatandaşların çığlıkları da duyuldu.

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) yapılan açıklamada, merkez üssü Adriyatik Denizi olan depremin büyüklüğü 5,6 olarak bildirilmişti.

Ne olmuştu?

Dünkü depremde şu ana kadar 27 kişi hayatını kaybetti. Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığı 8’i ağır 658 kişinin yaralandığını duyurdu.

Dıraç şehri ve Thumane ilçesinin çevresinde kurulan 148 çadıra 2 bin 150 kişinin yerleştirildiği belirtildi.

Bu arada, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, deprem nedeniyle ulusal yas ilan ederken, depremden etkilenen Tiran ve Dıraç’ta 30 günlük olağanüstü hal ilan edileceği duyuruldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >