"Asıl mağdurlar şehit aileleri, gazilerimiz, asıl mağdur 79 milyon vatan evladıdır"

Başbakan Yıldırım, FETÖ mağduriyeti üzerinden kafa karıştırıldığını vurgulayarak, "Asıl mağdurlar şehit aileleri, gazilerimiz, asıl mağdur 79 milyon vatan evladıdır. Eğersiz bunları bir kenara bırakıp yüzde 1'i bile bulmayan tasfiye edilenleri dilinize dolarsanız bunun iyi niyetle alakası olmaz." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, bir süredir 15 Temmuz'da atlatılan badirenin es geçilmeye başladığını belirterek, "Ülkenin içinde bulunduğu tehlikeyi es geçiyor. Sabah akşam mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. Asıl mağdurlar şehit aileleri, gazilerimiz, asıl mağdur 79 milyon vatan evladıdır. Eğersiz bunları bir kenara bırakıp yüzde 1'i bile bulmayan tasfiye edilenleri dilinize dolarsanız bunun iyi niyetle alakası olmaz. Bu bilerek veya bilmeyerek FETÖ'ye destektir. CHP 17 Aralık 2015'ten sonra FETÖ'ye destek vererek büyük bir yanlış yapmıştır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM GrupToplantısı'nda konuştu. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Yezitlerin kan dökmesine karşı Hakkı savunmaya devam ediyoruz"

"Kerbela bizim için acıdır, hüzündür. Kerbela bizim için derstir. Kerbela bizim için ibrettir. Kerbela'nın acısını, hüznünü içinde taşıyamayanlar, Kerbela'dan ders çıkaramayanlar, ibret alamayanlar her gün yeni Kerbelalar üretirler. İslam coğrafyasının her köşesinde yeni Kerbelalara şahit oluyoruz. Bu coğrafyanın içinden çıkan ama bu coğrafya insanını öldüren ahir zaman yezitleri bize her gün Kerbela'yı yaşatıyorlar. Biz gerek ülkemizde, gerek coğrafyamızda yeni ve modern Yezitlerin kan dökmesine karşı Hakkı savunmaya devam ediyoruz. Gelin canlar bir olalım demeye devam edeceğiz. Türkiye olarak bizi yakan bu ateşi söndürmek için mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Aynı kıbleye yönelenlerin birbirlerine düşman kesilmelerine, birbirlerinin kanını akıtmaya asla müsamaha göstermeyeceğiz, tarafı olmayacağız. Efendimiz Hz. Hüseyin'in şahadetinin seneyi devriyesinde bir kez daha yad ediyoruz."

"81 ilimiz için yatırımları artırarak sürdüreceğiz"

"Geçen hafta yeni yasama döneminin ilk grup toplantısını yaptık. 2017-2019 yıllarını kapsayan OVP'yi açıkladık. Eğitim, tarım gibi alanlarda büyük reform yapacağımızın altını çizdik. 3 yıllık programda çıtayı daha da yükseğe çıkaracağız. Yeni iş, istihdam alanları oluşturacağız, 81 ilimiz için yatırımları artırarak sürdüreceğiz. İnsana hizmeti sürdüreceğiz. TOBB'da 81 ilden gelen ticaret ve sanayi odası başkanlarıyla, temsilcileriyle bir araya geldik, görüşlerini aldık. Sanayicilerimizin önünü açmak bizim öncelikli görevlerimizdendir. Türkiye gelişimine katkı sağlayan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. STK'larla istişare ettik, en ideal çözümü üretmenin gayreti içinde olduk."


"Avrasya tüneli dünyada denizin altından geçen en derin tüneldir"

"İnsanlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü konuşurken biz Avrasya tünelini tamaladık. Dünyada denizin altından geçen en derin tüneldir. 107 metre deniz seviyesinden deniz altına inen dünyanın teknolojisi en yüksek mühendislik projesi. Dünyanın bu büyük projesini haftasonu Cumhurbaşkanımızla birlikte ilk test sürüşünü yaptık. 20 Aralık'ta açılışı hep birlikte yapacağız. Bu proje dünyada deniz altından geçen en derin tünel. İkincisi 62 metre derinden geçiyor. Üçüncüsü ABD'de 44 metreden geçiyor. İşte Türkiye'nin farkı. Zor, büyük projeler AK Parti iktidarında sıradan hale geldi. Bir yandan ülkemizin geleceğini karartan alçak terör örgütleriyle amansız mücadele yaparken, bir yandan da dünyaya parmak ısırttıracak büyük projeleri milletimiz için yapıyoruz. Dünyanın en büyük havalimanı, en geniş köprüsü, en derin tüneli... Türkiye'ye bunlar yakışır. Kapı kapı dolaşıp bu milleti yabancılara şikayet etmek yakışmaz."

"Bu millet 1000 yıllık tarihinde esaret görmedi, size mi pabuç bırakacak"

"PKK terör örgütü bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi. Evvelsi gün Özalp İlçe Başkanımız, Başkan Yardımcımız hunharca şehit edildi. Dün gece Dicle İlçe Başkanımız kendi işyerinde alçakça şehit edildi. Hainler şunu iyi bilmeli, AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak parti değildir. AK Parti tüm terör örgütlerini temizlemek için olayların üzerine gidecek. Sizin ettikleriniz bize sökmez. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet 1000 yıllık tarihinde esaret görmedi, size mi pabuç bırakacak. Türkiye bölgede etrafında yaşanan istikrarsızlıklara karşı istikrar adası olmaya devam ediyor. Bir yandan kalkınmamızı, halkımızın geleceğine yönelik çalışmaları sürdürürken, bir yandan PKK, DAEŞ, FETÖ gibi küresel terör örgütlerine karşı amansız mücadele ediyoruz. Amacımız ülkemizin geleceğini karartmaya çalışan mihraklara fırsat vermemek. Allah'a şükür bu mücadelede millet bizimle beraber. Millet diyor ki, sonuna kadar gidin, asla gevşemeyin, sonuna kadar gidin."

ABD bizim müttefiğimiz değil mi?

"ABD'de başkanlık seçimleri var. Bu seçimler kampanyalarında, Sayın Clinton, bölgedeki Kürtleri terör örgütlerini silah dağıtarak destekleyeceğini söyledi. Bu ne anlama geliyor. ABD bizim müttefiğimiz değil mi, NATO'da, bölgede müttefiğimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek oluyor? Zaten uzun süreden beri PKK'nın uzantısı YPG ve PYD'ye silah vererek sözde DAEŞ'le mücadele ediyor. Bir terör örgütüyle başka terör örgüyle mücadele etmek ne kadar ahlaki, ne kadar etik, ne kadar doğrudur. Bizim endişelerimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Biz ülkemizin birliğini, beraberliğini, toprak bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için hiç kimsenin icazetine ihtiyacımız yoktur."











Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >