Avrupa Birliği yeşil pasaporta bile 'ön izin' uygulayacak!

Arşiv
Arşiv

Avrupa Parlamentosu yeşil ve gri pasaportlular için sınırlarından vizesiz geçişlere izin vermeyeceğini açıklayarak, Avrupa'ya gitmek isteyenlerin İnternet üzerinden güvenlik formu doldurmaları gerektiğini duyurdu.

Avrupa ile vizesiz seyahat görüşmeleri devam ederken, AB'den yeşil ve gri pasaportlular için ilginç bir karar geldi. Yeşil ve gri pasaport sahipleri bundan sonra Avrupa'ya seyahat etmeden önce izin belgesine tabi tutulacak.

Resmi Twitter hesabından duyurdular

Avrupa Parlamentosu'nun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Yeni sistem, şimdiye kadar vizeye ihtiyaç duymadan AB'ye giriş yapan yolcuların, artık bir seyahat izni almalarını gerektiriyor. Bu sayede sınırlarımıza varmadan önce, kimin AB'ye geldiğini öğrenebileceğiz. Detaylar için videomuzu izleyin" denildi.

 Yeşil ve gri pasaport sahipleri bundan sonra Avrupa'ya seyahat etmeden önce izin belgesine tabi tutulacak.
Yeşil ve gri pasaport sahipleri bundan sonra Avrupa'ya seyahat etmeden önce izin belgesine tabi tutulacak.

Sisteme kayıt olmak zorunda

Avrupa Parlamentosu'nun paylaştığı videoda ise, "2020 yılında vizesiz geçiş hakkı olan 39 milyon yolcunun AB'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Bu yolcular, ETIAS'a (Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sistemi) başvurmak zorunda. AB'ye gelmeden önce 7 Euro karşılığında internet üzerinden sisteme başvurmaları gerekiyor. 18 yaşının altındaki ve 70 yaşının üstündeki yolcular, sisteme başvururken herhangi bir ücret ödemeyecek. Başvurular, güvenlik birimleri tarafından kontrol edilecek." denildi.

  • Bu açıklama ile yeşil pasaport sahibi kişilerin de artık Avrupa'ya seyahat etmeden önce vize benzeri bir uygulamaya tabi tutulacağı ifade edilmiş oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >