Enerjinin İpek Yolu: TANAP

Arşiv
Arşiv

Tarihi proje Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Türkiye'nin enerji arz güvenliğine önemli katkılar sağlayacak projenin açılış töreni Eskişehir'de gerçekleştirildi.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), dünyada enerji alanında hayata geçirilen en büyük doğalgaz projelerinden biri. Aynı zamanda bölgesel enerji politikalarına da yön verecek olan stratejik bir proje.

Eskişehir'de açılıyor

                                    
                                    
                                    Projenin tamamlanan bölümünün açılış töreni bugün Eskişehir'de yapılacak. 1850 kilometrelik projenin 1340 kilometrelik bölümü devreye alınacak.
Eskişehir'de açılıyor Projenin tamamlanan bölümünün açılış töreni bugün Eskişehir'de yapılacak. 1850 kilometrelik projenin 1340 kilometrelik bölümü devreye alınacak.
Enerjinin ipek yolu

                                    
                                    
                                    Proje Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük doğal gaz boru hattı projesi olma özelliği taşıyor
Enerjinin ipek yolu Proje Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük doğal gaz boru hattı projesi olma özelliği taşıyor
Liderlerin katılımıyla devreye girecek

                                    
                                    
                                    Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak.
Liderlerin katılımıyla devreye girecek Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak.
Ardahan'dan Edirne'ye uzanacak

                                    
                                    
                                    Türkiye-Gürcistan sınırında Ardahan'ın Posof İlçesi'ndeki Türkgözü Köyü'nden başlayacak. 20 il ve 67 ilçeden geçecek.
Ardahan'dan Edirne'ye uzanacak Türkiye-Gürcistan sınırında Ardahan'ın Posof İlçesi'ndeki Türkgözü Köyü'nden başlayacak. 20 il ve 67 ilçeden geçecek.
Türkiye'den Avrupa'ya

                                    
                                    
                                    1850 kilometre sonra Edirne'nin İpsala İlçesi'nde son bulacak. Bu noktadan sonra doğalgaz Avrupa ülkelerine aktarılacak.
Türkiye'den Avrupa'ya 1850 kilometre sonra Edirne'nin İpsala İlçesi'nde son bulacak. Bu noktadan sonra doğalgaz Avrupa ülkelerine aktarılacak.
16 milyar metreküp doğalgaz

                                    
                                    
                                    TANAP'ın yıllık toplam kapasitesi 16 milyar metreküp olacak. Bunun 10 milyar metreküpü Avrupa, 6 milyar metreküpü Türkiye'ye taşınacak.
16 milyar metreküp doğalgaz TANAP'ın yıllık toplam kapasitesi 16 milyar metreküp olacak. Bunun 10 milyar metreküpü Avrupa, 6 milyar metreküpü Türkiye'ye taşınacak.
Boruların yüzde 80'i Türk firmalardan

                                    
                                    
                                    Projede, 13 bin kişi istihdam edildi. İnşasında kullanılan boruların yüzde 80'i Türkiye'de 6 farklı firma tarafından üretildi.
Boruların yüzde 80'i Türk firmalardan Projede, 13 bin kişi istihdam edildi. İnşasında kullanılan boruların yüzde 80'i Türkiye'de 6 farklı firma tarafından üretildi.
175 milyon kilometre yol kat edildi

                                    
                                    
                                    82 milyon saat iş yapıldı. 175 milyon kilometre yol kat edildi. Proje için, 131 bin 13 metre uzunluğunda boru kaynatıldı.
175 milyon kilometre yol kat edildi 82 milyon saat iş yapıldı. 175 milyon kilometre yol kat edildi. Proje için, 131 bin 13 metre uzunluğunda boru kaynatıldı.
Avrupa'nın en uzunu

                                    
                                    
                                    1110 metrelik Sakarya geçişi, Avrupa'nın en uzun nehir geçişi oldu. Temel atma töreni 17 Mart 2015’te Kars'ta gerçekleştirildi.
Avrupa'nın en uzunu 1110 metrelik Sakarya geçişi, Avrupa'nın en uzun nehir geçişi oldu. Temel atma töreni 17 Mart 2015’te Kars'ta gerçekleştirildi.
Türkiye, enerjide merkez ülke olacak

                                    
                                    
                                    Boru hattına ilk test gazı ise 23 Ocak 2018'de basıldı. Proje, Türkiye'nin enerji arz güvenliğine önemli katkı sağlayacak.
Türkiye, enerjide merkez ülke olacak Boru hattına ilk test gazı ise 23 Ocak 2018'de basıldı. Proje, Türkiye'nin enerji arz güvenliğine önemli katkı sağlayacak.
TANAP'tan gelen gaz daha ucuz

                                    
                                    
                                    TANAP'tan Türkiye'ye gelecek olan doğalgazın diğer hatlardan gelen doğalgaz fiyatına göre daha hesaplı olması öngörülüyor.
TANAP'tan gelen gaz daha ucuz TANAP'tan Türkiye'ye gelecek olan doğalgazın diğer hatlardan gelen doğalgaz fiyatına göre daha hesaplı olması öngörülüyor.
Türkiye büyük projelere imza atmaya devam ediyor 

                                    
                                    
                                    Türkiye son yıllarda ortak bir vizyonla Hazar Havzası'nın dünya ile bütünleşmesini sağlayacak büyük projelere imza atıyor.
Türkiye büyük projelere imza atmaya devam ediyor Türkiye son yıllarda ortak bir vizyonla Hazar Havzası'nın dünya ile bütünleşmesini sağlayacak büyük projelere imza atıyor.
Kardeş ülkelerle iş birliği

                                    
                                    
                                    Azerbaycan ve Gürcistan, bölgesel iş birliğini daha da ileriye taşımak için gerekli çabayı gösteriyor.
Kardeş ülkelerle iş birliği Azerbaycan ve Gürcistan, bölgesel iş birliğini daha da ileriye taşımak için gerekli çabayı gösteriyor.
Güney Gaz Koridoru'nun bel kemiği

                                    
                                    
                                    TANAP, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum petrol ve doğalgaz boru hatları ile Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nu takip eden ve Güney Gaz Koridoru'nun bel kemiğini oluşturan bu çabaların somut örneklerinden biri oldu.
Güney Gaz Koridoru'nun bel kemiği TANAP, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum petrol ve doğalgaz boru hatları ile Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nu takip eden ve Güney Gaz Koridoru'nun bel kemiğini oluşturan bu çabaların somut örneklerinden biri oldu.
Dünya pazarına açılıyor

                                    
                                    
                                    Hazar kaynaklarının güvenli ve ekonomik güzergahlardan dünya pazarlarına taşınmasını sağlayacak. Bölgede iş birliği ve karşılıklı güvenin yaygınlaşacak.
Dünya pazarına açılıyor Hazar kaynaklarının güvenli ve ekonomik güzergahlardan dünya pazarlarına taşınmasını sağlayacak. Bölgede iş birliği ve karşılıklı güvenin yaygınlaşacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >