Avusturya'nın yeni Şansölye adayı Sebastian Kurz hakkındaki 5 gerçek

Avusturya dışişleri bakanı Sebastian Kurz...
Avusturya dışişleri bakanı Sebastian Kurz...

15 Ekim Pazar günü Avusturya'da genel seçimler bir yıl erkene alınmış şekilde yapılacak.

Güncel anket sonuçlarına göre ÖVP ( Avusturya halk partisi ) yüzde 10 oyla rakiplerine fark atıyor.Anket tahminleri eğer doğru çıkarsa , pazar günü yapılacak oylama sayesinde Avusturya en genç şansölyesini seçmiş olacak.

Genç bir politikacının ilgilendiği eğitim sistemi ya da çevre politikaları gibi konular yerine Kurz'un ilgilendiği asıl konu mültecileri Avusturya sınırlarından nasıl uzaklaştırırız sorusuydu.

Peki herkesin eleştirdiği ama yine de gençlerden çok fazla oy toplayan Kurz kimdir ? İşte onun hakkında 6 gerçek

En genç dış işleri bakanlığı sıfatının sahibi 

                                    
                                    
                                    
                                    24 yaşındayken müsteşarlık görevine başlayan Kurz , 27 yaşında dışişleri bakanı , 30 yaşında ise parti başkanlığı görevine gelmiştir.
En genç dış işleri bakanlığı sıfatının sahibi 24 yaşındayken müsteşarlık görevine başlayan Kurz , 27 yaşında dışişleri bakanı , 30 yaşında ise parti başkanlığı görevine gelmiştir.
Ailesi bosnalı mültecilere yardım etmişti 

                                    
                                    
                                    
                                    Öğretmen bir anne ve mühendis bir baba'nın çocuğu olan Kurz , 90' lı yılların başında Viyana'nın çok fazla göçmen barındıran Meidling bölgesinde mülteci bir aileye evinin kapılarını açmıştır.Şu an hala göç almaya devam eden Meidlingte ise kız arkadaşıyla beraber kalmaktadır.
Ailesi bosnalı mültecilere yardım etmişti Öğretmen bir anne ve mühendis bir baba'nın çocuğu olan Kurz , 90' lı yılların başında Viyana'nın çok fazla göçmen barındıran Meidling bölgesinde mülteci bir aileye evinin kapılarını açmıştır.Şu an hala göç almaya devam eden Meidlingte ise kız arkadaşıyla beraber kalmaktadır.
Hala üniversite okuyor 

                                    
                                    
                                    
                                    Avusturya'da liseden mezun olmak için girilen 'Matura' sınavından 2004 yılında mezun olmuştur.Daha sonrasında ise Viyana Üniversitesi'nde Hukuk okumaya başlamıştır ve hala okumaya devam etmektedir.
Hala üniversite okuyor Avusturya'da liseden mezun olmak için girilen 'Matura' sınavından 2004 yılında mezun olmuştur.Daha sonrasında ise Viyana Üniversitesi'nde Hukuk okumaya başlamıştır ve hala okumaya devam etmektedir.
Mültecilerin ülkeye adapte olma sürecinde 'Kahraman' ilan edilmişti

                                    
                                    
                                    
                                    Dışişleri bakanlığı görevine ilk başladığı zamanlarda Kurz Avusturyayı bir göçmen ülkesi haline getirmeyi hedefliyordu.Savaş mağdurlarına yardım etmek onun gözünde kültürlerin kaynaşması için bir fırsattı.Daha sonraları ise bu durum değişti.Burka yasağı mecliste onaylandı , sınırlar mültecilere karşı kapatıldı.Kurz siyasi portresini yeniledi.
Mültecilerin ülkeye adapte olma sürecinde 'Kahraman' ilan edilmişti Dışişleri bakanlığı görevine ilk başladığı zamanlarda Kurz Avusturyayı bir göçmen ülkesi haline getirmeyi hedefliyordu.Savaş mağdurlarına yardım etmek onun gözünde kültürlerin kaynaşması için bir fırsattı.Daha sonraları ise bu durum değişti.Burka yasağı mecliste onaylandı , sınırlar mültecilere karşı kapatıldı.Kurz siyasi portresini yeniledi.
Bir gün siyaseti bırakacak 

                                    
                                    
                                    
                                    Kurz bir röportajında'Bütün hayatımı politikaya adamayı düşünmüyorum' diyerek politikayı bir hedef değil de hayallerine ulaşmak için bir araç olarak kullandığını söyledi.
Bir gün siyaseti bırakacak Kurz bir röportajında'Bütün hayatımı politikaya adamayı düşünmüyorum' diyerek politikayı bir hedef değil de hayallerine ulaşmak için bir araç olarak kullandığını söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >