Beştepe'deki Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli’yi kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP lideri Bahçeli ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesi 13.30 sularında başladı. Görüşme 14.00 sularında sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Lideri Bahçeli'yle görüşmesine ilişkin 15:30'da basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti.

Ne olmuştu?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından dün gerçekleşen AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibarıyla bir yorumum olmayacak ama yarın (bugün) Bahçeli ile bir görüşmem var" dedi. Görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleşen grup toplantısının ardından da gazetecilere şunları kaydetti:

  • “Sayın Bahçeli ile yarın 13.30'da Külliye'de görüşmemiz olacak. Görüşmemizde gerek bu süreçle ilgili gerek bu tür açıklama ile ilgili; orada değerlendiririz. Şu anda benim herhangi söyleyecek bir şeyim yok. Söyleyeceklerimi zaten grupta söyledim"

Bozdağ: Partinin yetkili organlarında değerlendirilir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısını değerlendirerek, "Partinin yetkili organlarında değerlendirilir, ondan sonra açıklama yapılır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından parti grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısına katıldı. Erdoğan, salona gelişinde katılımcıları selamladı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısına katıldı. Erdoğan, salona gelişinde katılımcıları selamladı.

Emniyetin içindede kılıç artığı teröristlerin bulunuyor olması muhtemeldir diyen Erdoğan, "Bu örgütün ayıklanmasında gerçekten ama gerçekten zorlanıyoruz. FETÖ'cülerin sürekli işleri tersine çevirmenin peşinde olduklarının farkındayız. Sürekli iftiralarla insanların hayatlarını karartmak için fırsat kolluyorlar. Adil Öksüz haininin nasıl serbest bırakıldığını, kimin parmaklarınınn olduğunu unutmuş değiliz. Teröristle hareket edenlerin bizim nazarımızda teröristten farkı yoktur. Yanlışa düşen olursa hiç kusura bakmasınlar, vakti saati geldiğinde kendilerini mahkemelere hesap verirken bulacaklar. FETÖ'nün yurtiçi ve yurtdışındaki kritik adamlarını adalete veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Afrin Harekatı'nda son sayıyı açıklayan Erdoğan, " Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 205'e ulaşmıştır" diye konuştu.

Hiçbir FETÖ'cünün akıbeti, yurtdışından yakalayıp getirdiğimiz FETÖ'cülerden farklı olmayacak diyen Erdoğan, "Pensilvanya'ya kaçarak kurtulduğunu sanan terörist başının sonu da farklı olmayacaktır. Er ya da geç onu da alacağız. Bu millete ihanet eden herkes hakettiği cezaya maruz kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Suriye'yi yıkmak isteyen bombaların parasıyla bu ülkenin inşaası mümkündür diyen Erdoğan, "Birileri petrol için, maden için, sırf çıkarları için, yardım kavramının da içini boşaltabilir. Biz bunu yapmayacağız. Bir kısmı küresel düzeyde operasyon yürütme kabiliyetindeki kuruluşlarımızla mazlumların elinden tutmaya devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısının yetkili organlarda değerlendirileceğini söyledi.

Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin Bahçeli'nin çağrısıyla ilgili bir soru üzerine, şu ifadeleri kullandı.

  • "Sayın Bahçeli'nin açıklaması partinin yetkili organlarında değerlendirilir, değerlendirilecektir. Ona göre değerlendirme sonucunda açıklama yapılır. Şu anda buna bir değerlendirme yapmadan cevap verme imkanımız bizim yok... Bunlar konuşulacaktır, konuşulduktan sonra bir değerlendirme yapılacaktır"

Öte yandan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de gazetecilerin sorusu üzerine, Bahçeli'nin teklifini ilgili ve yetkili kurullarda değerlendireceklerini kaydetti.

MHP Lideri Bahçeli, bugünkü grup konuşmasında, Türkiye'nin bugünkü şartlarda 3 Kasım 2019'a kadar dayanmasının mümkün olmadığını belirterek, "Teklifimiz 26 Ağustos'ta genel seçimin yapılması" demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >