Bakan Akar açıkladı: YPG, DEAŞ hapishanesini boşaltmış

Milli Savunma Bakanı Akar: Bizim mücadelemiz tüm teröristlerle
Milli Savunma Bakanı Akar: Bizim mücadelemiz tüm teröristlerle

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, siyasi parti liderlerine gerçekleştirdiği ziyaretler sonrasında harekatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akar, "DEAŞ hapishanesinin YPG tarafından boşaltıldığını gördük. Bunu görüntüledik ve kaydettik. Mücadelemiz sadece YPG/PKK ile değil

DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaşanan gelişmeleri paylaştı. Akar, "Resulayn ve Tel Abyad kontrolümüz altında. DEAŞ konusunda bir hapishane meselesi var bu hapishane ile ilgili de biz elimizden geleni yapmakta gayretliyiz. Ancak bölgemizde bir tek hapishane vardı DEAŞ hapishanesi onu da gittiğimiz zaman PYD tarafından boşaltıldığını gördük. Bunu da fotoğrafladık" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları:

"ABD ile çözüm olmayınca harekete geçtik"

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda yer alan ve sınırlarına yönelik tehdit oluşturan terör gruplarını hedef aldığı Barış Pınarı Harekatı planlandığı şekilde devam ediyor.

Sayın genel başkanın görüşlerini dinledik sorularını cevaplandırmaya çalıştık. Masa üstündeki ittifaka uygun bir şekilde bir çözüm için uzun süre çalıştık ama bu ABD’yle çözüm olmayınca harekete geçtik.

"Bizim için tek hedef teröristler"

Resulayn ve Tel Abyad kontrolümüz altında. DEAŞ konusunda bir hapishane meselesi var bu hapishane ile ilgili de biz elimizden geleni yapmakta gayretliyiz. Ancak bölgemizde bir tek hapishane vardı DEAŞ hapishanesi onu da gittiğimiz zaman PYD tarafından boşaltıldığını gördük. Bunu da fotoğrafladık.

  • Mücadelemiz, sadece YPG ile değil DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle. Bizim için tek hedef teröristler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >