Bakan Albayrak'tan yaz saati açıklaması

Hükümetten yaz saati açıklaması
Hükümetten yaz saati açıklaması

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasının aynı istikamette süreceğini söylerken, usul ile ilgili düzenleme yapılacağını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Enerji Verimliliği Ödül Töreni'nde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Yaz saati uygulaması

Yaz saati uygulamasıyla ilgili Danıştay'ın dünkü kararı açıkçası esas yönüyle ilgili hiçbir etkisi yok. Sadece usulle ilgili kanundaki maddenin geçerlilik süresiyle ilgili bir husus. Teknik bir konu. Arkadaşlar usulle ilgili düzeltmeyi yapıp birkaç gün içerisinde bitirip devam edecek. Aynı istikamette devam edeceğiz. Orada bir problem yok.

Bu yaz saati uygulaması ile Türkiye'ye büyük katkı sağladık. İTÜ'ye bu konuyu araştırma yaptırdık, enerji bağlamında her konuda geçen sene 540 milyon liralık tasarruf sağlamışız. Bu süreç devam edecek.

Avrupa birincisiyiz

Ekim ayında yüzde 10'luk doğalgaz indirimi ile Avrupa'da birinciyiz.

Haneye en ucuz doğalgaz tedarik eden ülkeyiz. 28 AB ülkesi ortalamasının yarısından daha uygun rakamlar. Sanayide yüzde 27 daha ucuz doğalgaz temin ediyoruz

Geçtiğimiz sene devreye aldığımız projeler ardından çok hızlı rekor düzeyde kapasite artışları yaptık.

Doğal gaz alanında olduğu gibi elektrik alanında da adımlar atarken hızlı çözümler üretmek için çalışıyoruz.

"Alt yapıyı 3 katına çıkardık"

15 senede elektrik alt yapısını 15 yılda üç katına çıkardık.

Beylikdüzü, Hadımköy OSB elektrik sorunları için Esenyurt trafo merkezini, Beylikdüzü için de ilave mobil trafoyu devreye aldık.

2018'de devreye alacağımız Yakuplu ve Hadımköy trafo merkezleri ile sorunları çözeceğiz.

Çatalca'da bu yıl devreye aldığımız trafo merkezi ile sorunlaru ortadan kaldırdık.

LNG kapasitesini yüzde 88 artırdık

2015 yılında LNG kapasitesini geçen yıl sonunda yüzde 88 artışla 64 milyon metreküpe çıkardık. Bu sene hem Ege hem de Marmara'da rekor bir hızla kapasite artırımını gerçekleştirdik. Bu yıl sonu 117 metreküpe çıkartıyoruz

Tüm Türkiye'ye bastığımız gaz kapasitesi günlük 190 milyon metreküpten 225 milyon metreküpe çıktı. Bu yıl sonunda 293 milyon metreküpe çıkacak.

1915 Çanakkale Boğazı Köprüsü

2015 yılında LNG kapasitesini geçen yıl sonunda yüzde 88 artışla 64 milyon metreküpe çıkardık. Bu sene hem Ege hem de Marmara'da rekor bir hızla kapasite artırımını gerçekleştirdik. Bu yıl sonu 117 metreküpe çıkartıyoruz.

Tüm Türkiye'ye bastığımız gaz kapasitesi günlük 190 milyon metreküpten 225 milyon metreküpe çıktı. Bu yıl sonunda 293 milyon metreküpe çıkacak.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >