Bakan Gül’den Kılıçdaroğlu'na eleştiri

Gül
Gül

Gaziantep’te konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin sözcülerinin söylem ve asılsız iddialarına sert tepki gösterdi.

Gaziantep’te konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin sözcülerinin söylem ve asılsız iddialarına sert tepki gösterdi.

Gül, “Dünyayı ayağa kaldırdılar, ondan sonra kendi hezeyanlarının farkına vardılar, sus pus oldular” dedi.

''80 milyon vatandaşımızın can ve mal emniyeti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetinin teminatı altındadır.''

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) bünyesinde hizmet veren Hacıbaba Tesislerindeki laboratuvarın açılışı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapıldı. Açılış öncesinde konuşma yapan Adalet Bakanı Gül, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının asılsız iddialarla her fırsatta Türkiye’yi dünyaya şikayet ettiğini belirterek, tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de can ve mal güvenliği olmadığı yönündeki söylemini hatırlatan Bakan Gül, “80 milyon vatandaşımızın can ve mal emniyeti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetinin teminatı altındadır. Kalkıp, Türkiye’de vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti yok diye bir şey ifade etmek asla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışır bir ifade değildir. Bir ana muhalefeti lideri konumundaki birinin söyleyemeyeceği bir sözü, Türk siyasi hayatında duyduk. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki demokrasi hayatında hiçbir şekilde bunun bir örneği yoktur. İlk defa bir ana muhalefet partisi lideri, çıkıp kendi ülkesini dünyaya şikayet etmektedir. Can ve mal güvenliği olmayıp, tek başına çıkıp, gidebilir miydin. Senin can güvenliğini kim sağladı. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti sağlamadı mı? 80 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği için emniyeti, polisi, askeri, hakimi, savcısı, devlet ve hükümet gece gündüz çalışmıyor mu” dedi.


“Hiçbir zaman bu kadar alçalmamıştır”

Gül, Türk siyaset tarihinde hiçbir zaman ana muhalefet ve muhalefet partisi liderinin son dönemindeki gibi alçalmadığını vurgulayarak, “Vatandaşımızın canının malının güvenliği için çırpınan bu insanlara neden saygısızlık yapıyorsunuz. Burada bu ülkenin değerlerine yabancı olan bir anlayıştan kaynaklı tutum görmekteyiz. Bu coğrafyada hiçbir zaman ana muhalefet, yada muhalefet bu kadar alçalmamıştır. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanın açıklamaları, gerçekten Türkiye’nin değerlerine siyasetin ahlakına asla uygun düşmemektir. Türkiye’de uzlaşma, toplumsal mutabakat vardır. Türkiye’de kutuplaşmayı sağlamak adına yapılan bu tür açıklamalar milletimiz tarafından asla tasvip görmeyecektir” şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >