Bankalardan bir işlem ücreti daha: Limiti aşan ekstra para ödeyecek

Bankalar, ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında ücret alacak.
Bankalar, ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında ücret alacak.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların müşterilerinden almaya başladığı yeni işlem ücretine dikkati çekti. Palandöken bankaların ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında ücret alacağını belirtti.

Faizlerin düşüp, piyasaların hareketlenmesinin ardından bankaların bunun acısını her geçen ay farklı bir kaleme işlem ücreti getirerek çıkardığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Palandöken, bu kalemlerin ücretleri fazla değilmiş gibi bankaların şimdi de ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında değişen ücret alacağını belirtti.

Günlük limiti aşan ekstra para ödeyecek

  • POS komisyon oranlarına da aynı şekilde zam getirildiğini hatırlatan Palandöken, "Her yıl artan ve artık fahiş seviyelere çıkan havale, EFT ücretleri gibi birçok kalemde bankacılık işlemine ekstra para ödeniyor. Bu kalemlerin ücretleri fazla değilmiş gibi bankalar şimdi de ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında değişen ücret alacak" diye konuştu.

"Faizler düştü diye acısını vatandaştan çıkarıyorlar"

Bu durumun piyasadaki nakit akışını da yavaşlatacağını söyleyen Palandöken, "Vatandaş da esnaf da bankalardan artık korkar oldu. Faizler düştü diye bunun acısı banka müşterilerinden çıkarılmamalı. Kredi ve faizlerden zaten her ay yüksek oranlarda kar ederlerken yeni yeni kalemlerden ücret almayı bırakmalılar” diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >