Barış Pınarı Harekatı devam ediyor: 637 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 637'ye yükseldi.
MSB: Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 637'ye yükseldi.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK DAEŞ'e yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı 8. gününde de devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 637'ye yükseldiği belirtildi. Ayrıca bin kilometrekarelik alanın da temizlendiği açıklandı. İşte Barış Pınarı Harekatıyla ilgili tüm detaylar...

Mardin'de okullar tatil edildi

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Mardin'in 3 ilçesinde okullara 2 gün ara verildi. Tatil, Nusaybin'in tamamında, Artuklu ile Kızıltepe ilçelerinde ise Suriye sınırına yakın yerleşim yerlerindeki toplam 156 okulda yapıldı.

Şırnak Cizre'ye havan topu atıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesi Katran köyüne Suriye’nin kuzeyinde barınan YPG’li teröristler tarafından roket ve havan topu atıldı. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

TSK'nın hakimiyet alanı Rasulayn'ın doğusuna doğru genişliyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Rasulayn ilçesinin doğusundaki köylerde yuvalanan YPG/PKK'lılara karşı yürütülen operasyonlar devam ediyor. İlçede YPG/PKK'lı teröristlerle şiddetli çatışmalar yaşanırken, hakimiyet alanı ilçenin doğusuna doğru genişliyor.

TSK ve SMO kurtarılan yerlerde arama tarama faaliyetleri ve tahkimat yapıyor. Bu çalışmalar sırasında, teröristlere ait tüneller bulunuyor, çok sayıda mühimmat ve silah ele geçiriliyor.

Rasulayn kırsalında terör mevzileri ateş altında

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı yürüttüğü harekat devam ediyor.

Harekat kapsamında Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasulayn kırsalındaki terör mevzileri ateş altına alınıyor.

Gece saatlerinde de devam eden yoğun obüs atışlarıyla terör hedefleri vurulurken, bölgeden dumanlar yükseliyor.

Kentteki çatışma ve patlama sesleri, Ceylanpınar'dan duyuluyor.

ABD Münbiç'ten çekildi

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, koalisyon güçlerinin Suriye'nin Münbiç kentinden çekildiğini duyurdu.

Sözcü Caggins, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Koalisyon güçleri Suriye'nin kuzeydoğusundan bilinçli çekilme faaliyeti yürütüyor. Münbiç'ten çıktık" ifadelerini kullandı.

Teröristler sivil kıyafetlerle bölgeyi terk ediyor

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Resulayn ve Tel Abyad'ın kontrol altına alındığı harekatta, terör örgütünün bölgeden kaçabilmek için her yolu denedikleri tespit edildi. Terör örgütünün bölgedeki sözde alay sorumlularının, kendi adamlarını ve silahlarını bırakıp sivillerin arasına karıştıkları ve bölgeyi terk etmeye çalıştıkları belirlendi.

Ayrıca örgütün, tüm mensuplarına bölgede Arap halkının kullandığı yerel kıyafetleri giymeleri konusunda talimat verdiği tespit edildi.

  • Uluslararası kuruluşların raporlarında yer alan terör örgütünün kız, erkek ayrımı gözetmeksizin çocuk yaştaki masum insanları silah altına alarak ölüme gönderdiği teslim olan teröristlerin ifadelerinde de yer aldı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >