Barış Pınarı Harekatı'nda 5. gün: İşte dakika dakika detaylar

Barış Pınarı Harekatı 5. gününde başarıyla devam ediyor.
Barış Pınarı Harekatı 5. gününde başarıyla devam ediyor.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK DAEŞ'e yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı 5. gününde de devam ediyor. Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam terör örgütü üyesi sayısı 480'e ulaştı. Resulayn merkezi YPG'den alındı, doğusundaki hedefler vuruluyor. Harekatın 5. gününde Tel Abyad'ın Suluk beldesi de teröristlerden kurtarıldı.

Tel Abyad ilçe merkezinin tamamı terörden arındırıldı

Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad ilçe merkezinin tamamı YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. Harekatta 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 490'a yükseldi.


Resulayn kent merkezine ulaşıldı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nda Resulayn kent merkezine ulaşıldı.

Meskun mahal operasyonlarının başladığı Resulayn'da terör örgütüne ait ABD zırhlı aracı ele geçirildi.

Ele geçirilen Rasulayn şehir merkezinden görüntüler
Ele geçirilen Rasulayn şehir merkezinden görüntüler
Ele geçirilen Rasulayn şehir merkezinden görüntüler
Ele geçirilen Rasulayn şehir merkezinden görüntüler

SMO: 18 köy terörden arındırıldı

Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı'nda bu sabah Rakka'nın kuzeydoğusunda yapılan operasyonda 18 köyün kurtarıldığını ve onlarca PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Ele geçirilen Rasulayn şehir merkezinden görüntüler
Ele geçirilen Rasulayn şehir merkezinden görüntüler

YPG/PKK, gazetecilerin kaldığı otele havan topu attı

YPG/PKK Akçakale'de gazetecilerin kaldığı otele havan topu attı.

Milli Savunma Bakanı Akar sınır hattında

  • Milli Savunma Bakanı Akar ve komutanlar, sınır hattındaki Harekat Merkezi'ne gelerek Barış Pınarı Harekatı’ndaki son durumu sahada inceledi. Harekata ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, "Vatanımız ve milletimiz için bir kez daha başaracağız. Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değil. Zaten karargahlarımızla ABD’liler arasında gerekli koordinasyon yapılıyor" ifadelerini kullandı.

MSB: 415 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Fırat’ın doğusunda icra edilen Barış Pınarı Harekatı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Terör örgütüPKK/PYD-YPG mevzileri etkili şekilde karadan ve havadan vuruldu. Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 415’e ulaştı" ifadelerine yer verildi.

SMO stratejik konumda bulunan M4 kara yoluna ulaştı

  • Barış Pınarı Harekatı'nda, Suriye Milli Ordusu askerleri Münbiç'ten Kamışlı'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştı.

Tel Abyad'da sessizlik hakim

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında, dün gece saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vurulan Tel Abyad'da bu sabah sessizlik hakim.

Harekat kapsamında TSK birlikleri ve Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları ise gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad tarafına geçiş yaptı.

Terör örgütü etrafı ateşe veriyor

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'yı kınadı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı hakkındaki açıklamalarını kınadı.

Oktay, "Barış Pınarı Harekatı'nın bölgenin istikrarı için gerçekleştiğini görmezden gelen Akıncı'yı esefle kınıyorum. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda, bölgeye barış ve huzurun getirilmesi amacıyla yapılan kahraman ordumuzun mücadelesi ile bugün Suriye’de verdiğimiz mücadele aynı ruhla yapılmaktadır. Akıncı’nın cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı açıklama tarih bilinci ve bilgisi yoksun bir açıklamadır. Bu talihsiz açıklamanın Kıbrıs Türkü'nün görüşünü yansıtmadığına inanıyorum" ifadesinde bulundu.

Ne olmuştu?

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sosyal medyada yayınladığı mesajda, "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir." ifadesini kullanmıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >