Başbakan Yıldırım: Sana arabuluculuk yetkisini kim verdi?

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Fransa'nın 'Arabuluculuk' önerisine sert tepki gösteren Başbakan Yıldırım; "İşte Fransa Cumhurbaşkanı Macron neymiş efendim Fransa'yla terör örgütleriyle Türkiye'nin arasını bulacakmış. Sana bu yetkiyi bu görevi kim verdi? Türkiye teröristlerle müzakere etmez, onlarla kucaklaşamaz. Onların kökünü kazır. Tıpkı Afrin'de tıpkı Zeytin Dalı'nda olduğu gibi." açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım: "Bizim vatanseverliğimiz vatanın her yerindedir. Tüm Anadolu Tüm Trakya içindir. Biz Balkanlarda, Ortadoğu'da oralara da yardım elini uzatıyoruz. Onlara elimizi uzatırken bazıları da katillere de teröristlere el uzatıyorlar. Avrupa'nın kalbi denilen Fransa teröristlere kucak açıyor. Bosna'da akan kanları seyredenler, bugün Suriye'de akan kanları yine seyrediyorlar. İslam ve Türk düşmanlığı kimliklerini gizlemiyorlar." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Ödemiş Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

  • 15 yılda yatak sayısını 18 binden 108 bine çıkardık. 600 olan ambulans sayısını 4 bin 921'e çıkardık. Artık vatandaş randevu almadan hastaneye gidebiliyor. Dünyada ilk karekod takipli aşı sistemini hayata geçirdik. Tıbbi ve görüntüleme cihazı üretimi ve ilaç üretimi ile beraber yerli üretimimize 6 milyar 900 milyon lira destek sağlayacağız. İlaç sektöründe attığımız yeni adımlar ile 6 milyar liralık tasarruf sağlayacağız. Hastanemizde 62'si uzman hekim 8'i diş hekimi olmak üzere toplamda diğer sağlık çalışanları ile birlikte 257 kişiye aş ve iş imkanı sağladık.

Başbakan Binali Yıldırım Ödemiş Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı.
Başbakan Binali Yıldırım Ödemiş Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı.

Ödemiş Devlet Hastanesi

39 bin metrekarelik alana Sağlık Bakanlığı tarafından 32 bin 600 metrekaresi kapalı alan olarak yaptırılan Ödemiş Devlet Hastanesi'nde bölgedeki diğer hastanelerde olamayan 20 yataklı yaşlı bakım merkezi (palyatif) bulunuyor. Hastanede ayrıca ikişer kişilik 127 oda, 22 diyaliz yatağı yer alıyor.

  • Hastanedeki hamilelerin ağrısız doğum yapabilecekleri suda doğum ünitesi de bulunuyor. Ödemiş Devlet Hastanesi'nde ayrıca 39 yoğun bakım yatağı bulunuyor.

Fransa'ya YPG tepkisi

Bizim vatanseverliğimiz vatanın her yerindedir. Tüm Anadolu Tüm Trakya içindir. Biz Balkanlarda, Ortadoğu'da oralara da yardım elini uzatıyoruz. Onlara elimizi uzatırken bazıları da katillere de teröristlere el uzatıyorlar. Avrupa'nın kalbi denilen Fransa teröristlere kucak açıyor. Bosna'da akan kanları seyredenler, bugün Suriye'de akan kanları yine seyrediyorlar. İslam ve Türk düşmanlığı kimliklerini gizlemiyorlar.

Sana bu yetkiyi bu görevi kim verdi?

  • İşte Fransa Cumhurbaşkanı Macron neymiş efendim Fransa'yla terör örgütleriyle Türkiye'nin arasını bulacakmış. Sana bu yetkiyi bu görevi kim verdi? Türkiye teröristlerle müzakere etmez, onlarla kucaklaşamaz. Onların kökünü kazır. Tıpkı Afrin'de tıpkı Zeytin Dalı'nda olduğu gibi. Bir de bu fransa tabi Nato üyesi bizimle beraber, eğer bizi anlamakta zorlanıyorsanız geçmişten de mi hiç örnek almadınız? Cezayir'i de mi hatırlamıyorsunuz?

İzmir'e 3 müjde birden

Ödemiş Kiraz Demiryolu'nun da yapımına başlıyoruz. Buradan bir müjde daha veriyorum. Tarım Kredi kooperatifi 100 milyon TL'lik yatırımını burada yapıyor. Ödemiş ve Tire'ye 100 milyon lira yatırım ile yem fabrikaları kurulacak. İzmir'in en büyük hastanesini Bayraklı'ya yapacağız. Karabağlar'ı da unutmadık oraya da mükemmel okullar yapacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >