Bedelli askerlik ücreti belli oldu: Bugün çıkacak olsa 31 bin lira

Bedelli askerlik ücreti açıklandı.
Bedelli askerlik ücreti açıklandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün düzenlediği basın toplantısında Yeni Askerlik Sistemi'nin detaylarını açıkladı. Yeni sistemde bedelli askerliğinde yer aldığını belirten Akar, bedelli askerlik ücretinin hesaplanmasını 40.000 gösterge x memur maaş katsayısı x 6 olarak açıkladı. Bu hesaba göre ise bugün bedelli askerlik çıkacak olsa ücreti 31 bin lira 343 TL oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın daha öncesinde değişikliğe gidileceğini ve uzun bir süredir üzerinde çalıştıklarını söylediği 'Yeni Askerlik Sistemi'nin detayları belli oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün Anadolu Ajansı Editör Masası'nda yeni askerlik sisteminin ayrıntılarını hazırlanan tablo üzerinden göstererek anlattı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yeni Askerlik Sistemi'ni tanıttı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yeni Askerlik Sistemi'ni tanıttı.

Bedelli askerlik ücreti nasıl hesaplanıyor?

  • Yeni Askerlik Sistemine göre bedelli askerlik ücretinin hesaplanmasını 40.000 gösterge x memur maaş katsayısı x 6 olarak açıkladı. Bu hesaba göre ise bugün bedelli askerlik çıkacak olsa ücreti 31 bin lira 343 TL oluyor.
  • Akar, ihtiyaçtan fazla bedelli askerlik başvurusu yapıldığında ise kura çekileceğini söyledi.

Yeni Askerlik Sistemi'ni gösteren tablo.
Yeni Askerlik Sistemi'ni gösteren tablo.

Bedelli askerlikten her genç yararlanabilecek

Yeni sistemde bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulunan BakanAkar, her gencin yararlanabileceği açıkladı. Sözlerine devam eden Akar, sistemin devamlılığından şu sözlerle bahsetti.

Sistemde en önemli husus şunlar; Bir, yükümlü kaynağımız var. Bu yükümlü kaynağı geldiğinde her sene takriben 700 bin gencimiz askerlik yaşına geliyor.

Dağılımı şöyle olacak, bir bedelli askerlik, iki yükümlü erbaş ve erler, üç yedek astsubay, daha sonra da yedek subaylık. Ve beşinci parça da dövizli askerlik. Bunlar sürekli olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >