Berat Albayrak'tan yaz saati açıklaması

Berat Albayrak
Berat Albayrak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kış saati uygulamasının değiştirilmesine yönelik alınmış herhangi bir karar veya bu yönde yapılan herhangi bir hazırlık bulunmadığını söyledi.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in soru önergesini yanıtlayan Albayrak, 'Yaz Saati Uygulaması'nın (YSU) devreye alındığı bir yıl önceki yıla göre elektrik tüketim artış oranı hızının yüzde 60'lardan yüzde 40 seviyelerine gerilediğini, YSU'nun devam ettirildiği Kasım-Aralık 2016 ve Ocak-Mart 2017 döneminde 1 milyon 308 bin 297 MWh tasarruf sağlandığını belirtti.

Albayrak, elde edilen tasarruf değerin ekonomik karşılığının tek zamanlı tarifeler için 538 milyon 689 bin 139 TL ve üç zamanlı tarifeler için 801 milyon 602 bin 430 TL olduğunu ifade etti.

Kış Saati Uygulamasının kaldırılmasıyla farklı yöntemlerle yapılan tüm analizlerde enerji tasarrufunun sağlandığının görüldüğünü belirten Albayrak, uygulamanın değiştirilmesine yönelik alınmış herhangi bir karar veya bu yönde yapılan herhangi bir hazırlık bulunmadığını kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >