Bir anda sirenler çaldı: Canlı yayında deprem

Kandilli Rasathanesi'nden depremle ilgili açıklama yapılırken deprem oldu. Canlı yayında uyarı sinyalleri art arda çalmaya başladı.
Kandilli Rasathanesi'nden depremle ilgili açıklama yapılırken deprem oldu. Canlı yayında uyarı sinyalleri art arda çalmaya başladı.

İstanbul'da yaşanan artçı depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 5.8'lik İstanbul depreminin ardından canlı yayında açıklamalarda bulunurken 3,3 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Özener açıklamalarına devam ederken bir anda sirenler çalmaya başladı. Bunun üzerine Özener, "Şu anda da bir deprem oluyor. Otomatik çözüm makineleri alıyor" dedi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özener, basın açıklaması yaparken canlı yayında bir deprem daha meydana geldi. Yaşanan sarsıntının Silivri açıklarında 3,3 büyüklüğünde bir depreme ait olduğu öğrenildi.

  • Canlı yayında sirenler çaldı
  • Sirenlerin çalmasın üzerine Özener, "Şu anda da bir deprem oluyor. Otomatik çözüm makineleri alıyor. 7 gün 24 saat görev yapan uzman sismolog arkadaşlarımız, depremi hassas bir şekilde çözecekler" dedi.

Şimdiye kadar 200'ün üzerinde deprem kaydettiklerini belirten Özener, beklenen büyük deprem ile ilgili de önemli ifadelere yer verdi. Özener, "Enerji birikiyor ve çıkacak. Bir sona doğru yaklaşıyoruz ama ne zaman olacağını bilmemiz mümkün değil. Şu saatte olacak şu gün olacak gibi konuları vatandaşlarımız gündeminden çıkarıp deprem bilincinde yaşaması gerekiyor. Git gide o sona yaklaştığımızı söyleyebilirim ama zaman vermemiz mümkün değil" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >