Bölgeden çatışma sesleri geldi: İşte adım adım ateşkesin ilk 24 saati

Ateşkesin ilk 24 saatinde YPG/PKK terör örgütü Rasulayn'a sızma girişiminde bulundu.
Ateşkesin ilk 24 saatinde YPG/PKK terör örgütü Rasulayn'a sızma girişiminde bulundu.

ABD ve Türkiye arasında Suriye’nin kuzeyinde ateşkes konusunda uzlaşmaya varılmasının ardından sağlanan uzlaşma kapsamında 120 saat yani 5 günlüğüne çatışmaların durdurulması, operasyona ara verilmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı. Ateşkesin ilk 12 saatinde sınır boyunda sessizlik hakimken son 12 saatinde ise YPG/PKK terör örgütü Rasulayn'a sızma girişiminde bulundu.

Amerika ve Türkiye arasında Suriye’nin kuzeyinde ateşkes konusunda uzlaşmaya varılmasının ardından henüz ateşkesin ilk 24 saatinde bölgeden bazı çatışma haberleri geldi. ABD Başkanı Donald Trump Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda görüştüğünü, Erdoğan’ın kendisine “Küçük çaplı bir keskin nişancı ve top ateşi olduğunu” söylediğini belirtti.

Adım adım ateşkesin ilk 24 saati

  • Bölgede ilk 12 saat çatışmasızlık ve sınır boyu sessizlik hakimken alınan bilgilere göre YPG'lilerin çekildiğine dair emareler basına yansımadı.
  • İlk 12 satten sonra YPG/PKK terör örgütü Rasulayn'a sızma girişiminde bulundu. Sızma girişimine kaşılık dün gece saatlerine kadar Rasulayn'da çatışma sesleri geldi.

Çatışmalarla birlikte Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla görüştü

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >