Boron nedir nasıl üretiliyor? Boron fiyatı ne kadar?

Arşiv
Arşiv

Türkiye’nin yerli ve milli temizlik ürünü olan Boron deterjana vatandaşlar büyük rağbet göstermeye başladı. Boron detarjanın nerelerde satıldığı, fiyatının ne kadar olduğu binlerce vatandaş tarafından araştırılıyor. Boron detarjana dair merak edilenleri derledik.

Yüzde 73'ü Türkiye'de bulunan bor madeni temizlikte de kullanılmaya başlandı. Dünya bor pazar lideri Eti Maden, katma değerli yeni temizlik ürününü piyasaya sürdü.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli temizlik ürünü olan Boron deterjanı büyük bir merakla vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Boron deterjanının nerede nasıl üretildiği, fiyatının ne kadar olduğu merak konusu olmaya devam ediyor.

“Türkiye’nin Bor madeninden Türkiye’nin temizlik ürünü” sloganıyla piyasaya sürülen Boron deterjanına dair merak edilenleri derledik.

Boron deterjanın özellikleri neler?

Eti Maden İşletmeleri laboratuvarlarında 2012’den bu yana süren çalışmalarla geliştirilen BORON temizlik ürünü, geleneksel sentetik deterjanlardan farklı. Ürün, petrol türevleri, parfüm ve fosfat gibi kimyasal maddeleri barındırmıyor.

Yeni temizlik ürünü, Eti Maden Eskişehir Kırka tesislerinde tam otomasyona sahip yeni devreye alınan Borlu temizlik ürünleri üretim tesisinde imal ediliyor.
Yeni temizlik ürünü, Eti Maden Eskişehir Kırka tesislerinde tam otomasyona sahip yeni devreye alınan Borlu temizlik ürünleri üretim tesisinde imal ediliyor.

İçeriğinin yüzde 50’den fazlası doğal mineral olan borakstan oluşan BORON, leke çıkarma işlemini kolaylaştırarak ve suyu yumuşatarak temizleme performansını arttırıyor. Bu özelliğiyle çamaşırların daha yumuşak kalmasını sağlayarak yumuşatıcı ihtiyacını da en aza indiren BORON’un, temizlik sonrası açığa çıkan atık suyu ise insan ve çevreye zarar vermiyor.

Boron fiyatı ne kadar?

Türkiye’nin tüm büyük market zincirlerinde 4 kiloluk paketlerde satışa sunulan yeni ürün BORON’un satış fiyatı ise 24,90 TL.

“Boron, borun günlük hayatımıza dokunan en yeni üyesi”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BORON Lansman Toplantısı'nda şunları söyledi;

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

  • "Büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda geçmiş yıllarda başlattığımız milli enerji ve maden politikamız ile yerin altında ne varsa ekonomiye kazandıracağız demiştik. Hamdolsun 2018 yılı enerji ve madencilik alanında pek çok ilki hayata geçirdiğimiz bir yıl oldu.
  • BOR gerek ham madde gerekse ihracat yönünden global ölçekte öncü olduğumuz sektörlerin başında geliyor, Dünya bor rezervinin yüzde 73'ünden fazlasına biz sahibiz. 2018 yılı bor ihracatında da rekor kırdık. ETİ Maden kendini sürekli yenileyen ve geliştiren bir kurum haline geldi. Büyüyen bir Türkiye var, her sektör de buna destek vermeli.
  • Bugün lansmanını gerçekleştirdiğimiz temizlik ürünü BORON da, borun günlük hayatımıza dokunan en yeni üyesi. "
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >