"Bu ülkeye yeminimiz var, Türk bayrağını hak ettiği yere son nefer kalsak da dikeceğiz"

devlet bahçeli evet
devlet bahçeli evet

MHP lideri Bahçeli referandum sürecine ilişkin açıklama yaptı. Bahçeli, "Yemin onurdur, milli sesleniştir. Yemin ettik, dönmeyeceğiz. Yemin ettik, vazgeçmeyeceğiz; Türk bayrağını hak ettiği yere son nefer kalsak da dikeceğiz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Milletvekilleri Toplantısı Değerlendirme Oturumu sonrasında gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı yaptı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Referandum sürecini enine boyuna ele aldık. Derdi millet olanın devası hizmettir. Milletin huzuru için ön almalıyız.

"Karşımızdaki muhatap Rusya Federasyonu ise, biz de Türkiye Cumhuriyeti'yiz."
Rusya'nın saldırının sorumluluğunu TSK'nın üzerine atmaya çalışması iyi niyetten uzak, kafa karıştırıcı, ahlaktan uzaktır. Rusların iddia ettiği yanlış koordinat verildiği bilgisi Türkiye için mümkün değildir.

Rusya suçu Türkiye'nin üstüne atmaya çalışıyor. Bu yanlıştır, ayıptır.

Şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır. Karşımızdaki muhatap Rusya Federasyonu ise, biz de Türkiye Cumhuriyeti'yiz. Kendimize güvenmeli, gücümüzün farkına varmalıyız.

Türkiye zor günler geçiriyor
Türkiye çok çetin, çok çekişmeli günlerden geçmektedir. İç ve dış sorun alanlarımız gittikçe karmaşıklaşmakta, günbegün gelişmektedir.

Ekonomideki durgunluk ciddi boyutlarda, dövizlerdeki artışlar vatandaşlarımızı hedef almaktadır. Bunun üstüne, ne getirip ne götürmeyeceği belirsiz olan Türkiye Varlık Fonu'na bazı kurumların devri önemli alarm taşımıştır.

"Yeminimiz var"
Ülkemiz için yeminimiz vardır ve bu yemin bir kere edilmiştir. Bizim için yeminler bozulmak, kinlenmek için değil, tutulmak; gerekirse uğruna kendimizi feda etmek içindir. Yemin Türklüğün bekasıdır. Yemin, Türk milletinin birliği ve sağlam iradesidir. Yemin onurdur, milli sesleniştir. Yemin ettik, dönmeyeceğiz. Yemin ettik, vazgeçmeyeceğiz; Türk bayrağını hak ettiği yere son nefer kalsak da dikeceğiz. Bir devleti devlet yapan egemenlik hakkıyla birlikte toprak unsuru yani vatan, insan unsuru yani millettir. Büyük ecdadımız Osman Gazi'nin rüyasında göğsünden yükselip tüm dünyayı saran çınar, ulu bir müjdedir.

16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumuna bu şekilde yaklaşıyoruz. 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçiminin önüne 367 takozunu koyan sorumsuz ve ahmaklar sistem değişikliğinin önünü açtı.

Aramızda yatarken miskin miskin yatanların, şimdi hayır kampanyasına katılmaları kara mizahtır.

'EVET' diyeceğiz
16 Nisan'da 'Evet' diyeceğiz. Evet diyecek, mahkemelerin tarafsızlığını sağlayacağız; 18 yaşındaki gençlerimizin önünü açacağız; Türkiye Büyük Millet Meclisi seçim dönemi ile Cumhurbaşkanlığı seçim gününü aynı güne alacağız; gazi Meclis'imizin denetim fonksiyonlarını güçlendireceğiz; yasama, yürütme ve yargı arasındaki hakları kalın olarak çizeceğiz; ilk kez cumhurbaşkanına cezai sorumluluk getireceğiz; yürütmeyi tek elde toplayıp devletteki karmaşa ve kafa karışıklığını sonlandıracağız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >