Can Dündar'ı eleştiren yazı batı medyasını rahatsız etti

Can Dündar'ı eleştiren yazı iki yüzlü batı medyasını rahatsız etti, Dündar'ı eleştiren yazıya sansür uygulandı.

Huffington Post, gazeteci Emir Ekşioğlu'nun Can Dündar hakkında yazdığı cesur yazıya sansür uygulayarak basın özgürlüğü konusunda iki yüzlü tavrını gösterdi.

Gazeteci Emir Ekşioğlu, Twitter'dan yazının sebep gösterilmeden yayından kaldırıldığını açıkladı. Ekşioğlu açıklamasında "Vatan hainliğinden yargılanan Can Dündar için 'vatan haini' demek batı medyasında hoş karşılanmıyor demekki..." ifadesini kullandı.

Huffington Post'un sansürü her fırsatta basın özgürlüğü yaygarası koparan Batı medyasının iki yüzlülüğünü ortaya serdi. Can Dündar hakkında yazılan cesur sözler Batı medyasını rahatsız etti, sansür uygulandı.



Can Dündar'ın Avrupa Parlamentosu'ndaki konferansta Türkiye için "cehennem" tabirini kullanmasını eleştiren Ekşioğlu, sansürlenen köşe yazısında Dündar için "şeytan" demişti.

Gazeteci Emir Ekşioğlu, Huffington Post'ta, "Katkıda Bulunanlar" sayfasında Can Dündar'ı eleştiren bir yazı kaleme almıştı. Yazısında "Ülkesine zarar vermeye çalışan güçler için çalışan bir kişinin 'Basın Özgürlüğü' ödülü alması komik değil mi?" diye soran Ekşioğlu, Can ile ilgili bir karikatüre de yer vermişti. Dündar'ın ikiyüzlü Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'yi bir cehennem olarak tanımladığını hatırlatan Ekşioğlu, "Türkiye'nin cehennemle hiçbir ilgisi yok ama gerçekten de şeytan Can Dündar'sın!" demişti.





Kaynak: Sabah














Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >