Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum açıkladı: Plastik poşet kullanımı yüzde 65 azaldı

Arşiv
Arşiv

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ücretli poşet uygulamasına ilişkin son verileri paylaştı. Bakan Kurum, plastik poşet kullanımında yüzde 65 azalma meydana geldiğini belirterek, hedeflerinin kişi başı plastik poşet tüketimi 40'a düşürmek olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye geldi. Valilik ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurum, 1 Ocak 2019 itibarıyla ücretli poşet uygulamasına başladıklarını anımsatarak yıllık kişi başı 440 adet poşet tüketildiğini belirtti.

“2021 yılında da depozito uygulamasına başlayacağız”

"Poşetin ne toprakla ne suyla yarenliği yok." diyen Kurum, "İlk aylık ortalamalara baktığımızda yüzde 60-65 azalma gördük. Hedefimiz kişi başı tüketimi 40'a düşürmek. Poşet uygulamamız çok başarılı bir şekilde sürüyor. 2021 yılında da depozito uygulamasına başlayacağız. Cam, metal ve şişelerden oluşan materyalleri sıfır atık projesi kapsamında değerlendireceğiz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (fotoğrafta), Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (fotoğrafta), Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti.

Kapadokya'daki metruk binalar yıkılacak

Bakan Kurum, Kapadokya'daki metruk yapıların yıkımına ilişkin soruya da "Buralara ülkemizi temsil edecek, tarihimizi yansıtacak projeler yapacağız. Çok yakın zamanda o yol üzerinde gördüğümüz metruk binaların yıkılarak yerine yenileri, bizim kültürümüzü yansıtacak şekilde yapılacak." yanıtını verdi.

Seçim manifestosunda 8 maddenin Bakanlıklarını ilgilendirdiğini ifade eden Kurum, çevreyi ve doğayı korumak adına projeler geliştirmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Bu anlamda sosyal donatıların ve yeşil alanların önemli olduğunu vurgulayan Kurum şunları kaydetti:

  • "Gelişmiş ülkelerin yeşil alanlarıyla kıyasladığımızda kişi başına düşen yeşil alan ortalamamız metrekare olarak onlara oranla biraz az. Bu ülkelerde kişi başına 15 metrekare yeşil alan düşüyor. Biz de yakın zamanda bu hedefimizi yukarıya çıkaracağız."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >