'CHP'de yükseliyorum' diyen Öztürk Yılmaz'ın 6 skandal çıkışı

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü.
CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın 'Ezan Türkçe okunmalı' çıkışının ardından CHP ve Yılmaz arasındaki ipler iyice gerildi. Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Yılmaz’ın hafızalarda yer edinen altı 'vukuatını' birlikte hatırlayalım.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın 'Ezan Türkçe okunmalı' çıkışının ardından kendisi ile ilgili yapılan disiplin soruşturmasının hukuksuz olduğunu, geri çekilmesi gerektiğini ifade ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Genel başkanlık için hazırlığımın olduğunu biliyorsun, beni rakip olarak görüyorsun. Hesabın; benim önümü kesmek, beni şeytanlaştırmak. Hızlı bir şekilde sevilmemden, yükselişimden rahatsızsın." dedi.

Musul Başkonsolosu Öztürk

15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atanan Öztürk, 11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün alıkonulmuştu.

2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı. 3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa eden Yılmaz, 26. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı olmuştu.

Öztürk Yılmaz'ın 6 skandal çıkışını birlikte hatırlayalım

15 Temmuz'dan önce CIA ile görüştü

                                    ÖSO’nun terör örgütü El Kaide’nin kolu olduğunu iddia eden CHP’li Öztürk Yılmaz’ın, 15 Temmuz darbe girişiminden üç ay önce CIA ve İsrail ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. 10 Nisan 2016’da İsrail Meclisi Dış İlişkiler Güvenlik Komisyonu Başkanı ve Dış İlişkiler Bakanlığı Siyasi İşler Genel Müdürü ile toplantılar yapan Yılmaz, Nisan 2016’da da ABD’de CIA’nın yetkilileri ile görüşmüştü.
15 Temmuz'dan önce CIA ile görüştü ÖSO’nun terör örgütü El Kaide’nin kolu olduğunu iddia eden CHP’li Öztürk Yılmaz’ın, 15 Temmuz darbe girişiminden üç ay önce CIA ve İsrail ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. 10 Nisan 2016’da İsrail Meclisi Dış İlişkiler Güvenlik Komisyonu Başkanı ve Dış İlişkiler Bakanlığı Siyasi İşler Genel Müdürü ile toplantılar yapan Yılmaz, Nisan 2016’da da ABD’de CIA’nın yetkilileri ile görüşmüştü.
ÖSO'ya terörist benzetmesi

                                    Zeytin Dalı Harekatı’dan duyduğu rahatsızlığı gizleyemeyen CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni eleştiremeyince Özgür Suriye Ordusu’nu hedef almaya başlamış, ilk saldırı dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’dan gelmişti. Yılmaz bir televizyon kanalında cephede Mehmetçik’le omuz omuza savaşan Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütü El Kaide’nin bir uzantısı olduğunu iddia etmişti. 

  
ÖSO'yu terörist ilan eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'a sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim Mehmedimin yanında mücadelenin içinde yer alan ÖSO, şahsiyetli ve onurlu bir mücadelenin askerleridir. Kendilerini alkışlıyorum. ÖSO'ya terörist diyenler PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın, PKK'nın tam benzerleridir, kendileridir.” ifadelerini kaydetmişti.
ÖSO'ya terörist benzetmesi Zeytin Dalı Harekatı’dan duyduğu rahatsızlığı gizleyemeyen CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni eleştiremeyince Özgür Suriye Ordusu’nu hedef almaya başlamış, ilk saldırı dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’dan gelmişti. Yılmaz bir televizyon kanalında cephede Mehmetçik’le omuz omuza savaşan Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütü El Kaide’nin bir uzantısı olduğunu iddia etmişti. ÖSO'yu terörist ilan eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'a sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim Mehmedimin yanında mücadelenin içinde yer alan ÖSO, şahsiyetli ve onurlu bir mücadelenin askerleridir. Kendilerini alkışlıyorum. ÖSO'ya terörist diyenler PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın, PKK'nın tam benzerleridir, kendileridir.” ifadelerini kaydetmişti.
'Ezan Türkçe okutulmalı'

                                    Gündeme sürekli skandal çıkışlarıyla gelen CHP milletvekili Öztürk Yılmaz, katıldığı televizyon programında 'Andımız' tartışılırken olaya skandal bir boyut kazandırıp ezanın Arapça okutulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. CHP'li Yılmaz, "Ezan Türkçe okunmalı, Kur'an Türkçe okutulmalı" dedi.
'Ezan Türkçe okutulmalı' Gündeme sürekli skandal çıkışlarıyla gelen CHP milletvekili Öztürk Yılmaz, katıldığı televizyon programında 'Andımız' tartışılırken olaya skandal bir boyut kazandırıp ezanın Arapça okutulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. CHP'li Yılmaz, "Ezan Türkçe okunmalı, Kur'an Türkçe okutulmalı" dedi.
Disipline sevk edildi

                                    CHP Grup Yönetim Kurulu dün olağanüstü toplandı. Toplantıda Erol ve Yılmaz'ın 'kesin çıkarma cezası' ile 'önlemli olarak' cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kuruluna sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi. 
  
CHP'de bu sene yapılan tüzük değişikliği kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben milletvekili seçildim, istediğim kanala çıkarım, istediğim gibi konuşurum diyenler, izin almadan çıkıyorsa, bu partide yeri yoktur" diyerek vekilleri uyarmıştı.
Disipline sevk edildi CHP Grup Yönetim Kurulu dün olağanüstü toplandı. Toplantıda Erol ve Yılmaz'ın 'kesin çıkarma cezası' ile 'önlemli olarak' cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kuruluna sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi. CHP'de bu sene yapılan tüzük değişikliği kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben milletvekili seçildim, istediğim kanala çıkarım, istediğim gibi konuşurum diyenler, izin almadan çıkıyorsa, bu partide yeri yoktur" diyerek vekilleri uyarmıştı.
"Tarih seni yargılayacak. Ne yapıyorsan yap istifa etmiyorum"

                                    Türkçe ezan tartışmalarının ardından CHP'de disipline sevk edilen Öztürk Yılmaz, yaptığı basın açıklaması ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü. 
  
CHP'li Öztürk Yılmaz, Grup Disiplin Kuruluna sek edilmesine ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "Bu disiplin soruşturması yanlıştır, hukuksuzdur kınıyorum. Bu CHP'de farklı bir yerde olduğumuzun göstergesidir. Arkamda duramadın trollere teslim ettin. İstiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun. Genel başkanlık olarak bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun. Parti içindeki yükselişimden rahatsızsın. Tarih seni yargılayacak. Ne yapıyorsan yap istifa etmiyorum" dedi.
"Tarih seni yargılayacak. Ne yapıyorsan yap istifa etmiyorum" Türkçe ezan tartışmalarının ardından CHP'de disipline sevk edilen Öztürk Yılmaz, yaptığı basın açıklaması ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü. CHP'li Öztürk Yılmaz, Grup Disiplin Kuruluna sek edilmesine ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "Bu disiplin soruşturması yanlıştır, hukuksuzdur kınıyorum. Bu CHP'de farklı bir yerde olduğumuzun göstergesidir. Arkamda duramadın trollere teslim ettin. İstiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun. Genel başkanlık olarak bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun. Parti içindeki yükselişimden rahatsızsın. Tarih seni yargılayacak. Ne yapıyorsan yap istifa etmiyorum" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >