Çin’in ‘en çekici dedesi’ konuştu: Yaşınızı doğa belirler ancak kafa yapınızı siz

Çin’in ‘en çekici dedesi’ olarak anılan 80 yaşındaki model Wang Deshun, yaşlılığa yönelik algıyı değiştirdi. Modellik ve oyunculukla uğraşan Wang “Yaşınızı doğa belirler ancak kafa yapınızı siz” ifadelerini kullandı.

Çin'de oyunculuk ve modellik gibi dış görünüşün önemli olduğu işlerle uğraşan ve son derece aktif bir yaşam süren 80 yaşındaki Wang Deshun, yaşlılık konusundaki tüm tabuları yıktı. “Yaşınızı doğa belirler ancak kafa yapınızı siz” ifadelerini kullanan Wang, 2 çocuğu ve 2 yaşında bir torun sahibi olarak 'dede' diye anılmanın kendisi için sorun olmadığını belirtti.



New York Times'ın aktardığına göre, çocukluğundan bu yana sporla hep ilgilendiğini ve her gün yüzdüğünü vurgulayan Wang ayrıca “Sabah saatleri benim öğrenme zamanlarım. Kitap veya haberleri okuyorum. Daha sonra evimin yakınlarında bir spor salonunda spor yapıyorum” ifadelerini kullandı. Özel perhizi nedeniyle çok fazla alkol almadığını da belirten Wang “Yemekler konusunda çok seçici değilim. Ne istersem onu yiyorum” dedi.

- Tramvay makinistliğinden modelliğe

Çin'in Shengyang kentinde 1936 yılında dünyaya gelen Wang, 14 yaşında tramvay sürücüsü olarak çalışmaya başladı. Wang “Oyunculuğu, şarkı söylemeyi, dans etmeyi ve enstrüman çalmayı seviyordum. İş yerindeki müzik grubuna katıldım. Daha sonra bu konularda ücretsiz dersler aldım, askeri bir fabrikada çalışmaya başladıktan sonra da fabrikanın sanat topluluğuna katıldım” dedi.


- Sıradan insanlar arasında moda anlayışı yaratmak istedim

Radyo istasyonları ve tiyatrolarda da çalışan Wang moda ile ilişkisini ise şöyle anlattı: “1982 yılında Çinliler çok demode giyiniyordu. Kentteki en büyük mağazaya gidip bana en iyi giysilerini vermelerini ve bir defile yapacağımı söyledim. Onlar da bana kürk mantolar verdi. Çinlilerin o zamanlar ne tarzı ne de renk anlayışı vardı. Siyah, beyaz, gri veya mavi giyiyorlardı, bazıları da askeri üniforma. Sıradan insanlar arasında moda anlayışı yaratmak istedim. Daha sonra da bir mayo defilesi yaptık.”


- Kafa olarak sağlıklıysan, ne yaptığını biliyorsun demektir


49 yaşındayken bir 'canlı heykel' olmak isteyen ve sekiz yıl sonra bu hayalini gerçekleştiren Wang, geçen yıl da Pekin'deki bir defilede üstsüz olarak boy gösterdi. Wang “Herkes istediği kadar hayatını değiştirebilir. Önemli olan bir amacın olması. Kafa olarak sağlıklıysan, ne yaptığını biliyorsun demektir” dedi.



Bu arada basında büyük ilgi gören Wang,'ın sosyal medyadaki hayranlarının sayısı da bir hayli fazla. Sosyal medya kullanıcıları Wang'e, “Dede, idolümsün” veya “Dede, karnın çok harika! Çok yakışıklısın!”ın da aralarında olduğu mesajlar atıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >