Çinlilerin Afrika ilgisi Etiyopya Havayolları'nı atağa kaldırdı

Etiyopya Havayolları'na  ait Boeing 777-300ER tipi uçak
Etiyopya Havayolları'na ait Boeing 777-300ER tipi uçak

2019'da Çinli gezginlerin özellikle Afrika kıtasına olan gezilere ilgi duyması, Etiyopya Havayolları'nı harekete geçirdi. Çin'den 35 Afrika ülkesine direk uçuş sağlayan şirket, Çinli gezginlere daha iyi hizmet vermek amacıyla vize başvuru merkezi kuracağını duyurdu.

Afrika'nın 1 numaralı hava yolu şirketi olmayı başaran Etiyopya Airlines, 2019 yılında özellikle Afrika ülkelerine ilgi duyan Çinli ziyaretçilerin seyahat etmelerine yardımcı olmak amacıyla vize başvuru merkezi kuracaklarını açıkladı.

Vize başvuru merkezi

Etiyopya Havayolları CEO'su Tewolde Gebremariam'in Çin haber ajansı Xinhua'ya verdiği demeçte, 2019 yılında Çin'den 35 Afrika ülkesine seyahat edecek vatandaşlar için vize başvurularına yardımcı olmak maksadıyla bir merkez kuracaklarını bildirdi.

Etiyopya Havayolları, son yıllarda Afrika'da gerçekleştirdiği ataklar sonrası oldukça hızlı bir yükselişe imza attı.
Etiyopya Havayolları, son yıllarda Afrika'da gerçekleştirdiği ataklar sonrası oldukça hızlı bir yükselişe imza attı.

Amaç: Başvuru sürecini kısaltmak

Projenin, başkent Pekin'de bulunan elçiliklere gitmek zorunda kalan birçok vatandaşın başvuru sürecini kısaltmaya yönelik bir adım olduğu öğrenildi.

Çinlilere kapıda vize

Çin pasaportu sahipleri Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya varışta kapıdan vize alma imkanına sahip. Vize programı hakkında konuşan Tewolde, “Özellikle iş adamları için daha kolay bir hava seyahati olacak ve finansal maliyetler azalacak” diyerek, “bunun için çok heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.

Şirket CEO'su Tewolde Gebremariam
Şirket CEO'su Tewolde Gebremariam

Etiyopya Havayolları Afrika'nın 'Hub'u oldu

Afrika'nın önemli havayolları şirketlerinden Etiyopya Havayolları, son yıllarda geliştirdiği strateji ile birçok bağlantı kurdu, ulusal havayollarını yeniden canlandırarak Afrika çapında bir merkez (Hub) olmayı başardı.

Çin'in Afrika ilgisi

Şirketin büyümesinde, Çin, Pekin, Çengdu, Guangzhou, Şangay ve Hong Kong'da beş noktaya kargo ve yolcu uçuşlarının hizmeti de yer aldı.

Çinlilerin Afrika'ya olan ilgisinin giderek artması üzerine Eylül ayında da bir atak yapan şirket, Alibaba uygulaması üzerinden mobil ödeme kabul etmeye başlamıştı.

Şirketin Çin'de gerçekleştireceği bu atak taktiksel bir manevra olarak değerlendirildi.
Şirketin Çin'de gerçekleştireceği bu atak taktiksel bir manevra olarak değerlendirildi.

Taktiksel bir atak

Şirketin vize başvuru merkezi kurarak Çinli gezginlere yardımcı olmayı amaçlaması taktiksel bir yol olarak yorumlandı.

Kıtanın tarih ve kültürüne ilgi arttı

Açılması planlanan vize merkezi aynı zamanda Çin'in Afrika'ya olan ilgisinin de oldukça arttığı ve bu ilginin sadece ticaret olarak değil kültürel ve tarihsel olarak da önemli bir boyut kazandığı yönünde değerlendiriliyor.

Etiyopya Havayolları
Etiyopya Havayolları

Çinlilerin en fazla ziyaret ettiği 10 ülkenin sıralaması şöyle olmuştu

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >