Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amaç Türkiye'yi güneyden kuşatmak"

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden bazı kanaat önderleri ile buluşmasında konuştu. Erdoğan, IKBY'deki gayrimeşru referanduma ilişkin, "Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye bölgemizin ve ülkemizin tehlikeye atılmasına biz müsaade edemeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden bazı kanaat önderleri ile buluşmasında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İçinde bulunduğumuz kadim coğrafya gerçekten de sancılı, çalkantılı ve meşakkatli bir dönemden geçiyor. Kartların yeniden karıldığı, haritaların yeniden masaya konulduğu bir sürecin içindeyiz. Geçtiğimiz asırda olduğu gibi bu dönemin parolası da 'böl, parçala, yönet hatta yut.' Küresel sömürge odaklarının yıllardır elde ettikleri veya el attıkları her yerde başarıyla uyguladıkları bu taktik, bir kez daha bölgemizde tedavüle sokulmuştur.

"Senaryonun önündeki en büyük engel Türkiye"

Bölgemize yönelik bu kanlı senaryonun önündeki en büyük engel hiç şüphesiz Türkiye'dir. Bu oyunun başarılı olabilmesi ancak Türkiye'nin zayıflamasına, tökezlemesine ve düşmesine bağlıdır. Çünkü güçlü Türkiye, 'Bölgesel huzur ve istikrarın güvencesi' demektir. Dış politikada etkin Türkiye, 'Kurulan tezgahları, sahiplerinin başına geçiren ülke' demektir.

Suikast davası

15 Temmuz darbe girişiminin bir kısım failleriyle ilgili mahkeme kararını dün açıkladı. Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Samimi olmazsan, dürüst olmazsan bunun cezasını ama bu dünyada ama ebedi alemde muhakkak çekeceksin. Bunlar samimi değil, dürüst değil. Bu ülkeyi parçalamak, bölmek için bu adımları attılar ve mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz.

"Amaç Türkiye'yi güneyden kuşatmak"

Suriye'de ve Irak'ta oynanan bölme, parçalama, etnik ve mezhebi kışkırtma oyunlarının amacı, Türkiye'yi güneyden kuşatmaktır. Bu kuşatma faaliyeti sadece fiziki sınırlarımızdan ibaret de değildir. Burada ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum. Allah'ın izni, milletimizin dirayetiyle, diğer saldırıları nasıl boşa çıkardıysak bu oyunu da bozacağız, hiç şüphem yok.

"Bütün hava sahaları da kapatılacak"

Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye bölgemizin ve ülkemizin tehlikeye atılmasına biz müsaade edemeyiz. Kuru hayaldi ve referandum denilen olay bir sebeptir ama netice değildir. Netice bundan sonrasıdır. Burada iş bitmemiştir. Sadece başlamıştır. Bir tarafında İran, kuzeyinde Türkiye, güneyinde Irak yönetimi, batısında Suriye. Ne yapacaksın? Nereye gideceksin? Nasıl çıkacaksın? Bütün hava sahaları da kapatılacak. Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl girişini çıkışını yapacaksın? Bir devleti yöneten bu şeyleri böyle çocukça yönetir mi?

Türkiye tarihi boyunca olduğu gibi bugün de başı sıkışanların ilk sığındığı güvenli liman olmaya devam edecektir.

"Mücadelemizi sürdüreceğiz"

Tüm terör örgütlerinin üzerine gidiyoruz. Bizim için PKK ne ise FETÖ odur, DEAŞ ne ise DHKP/C odur. Bu topraklarda tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >