Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki depremde yaralı sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok şükür yüreğimizi yakacak bir haber almadık.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok şükür yüreğimizi yakacak bir haber almadık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti dönüşünde İstanbul'daki depreme ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, "8 kadar yaralanma olayı söz konusu. Binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar var. Yüreğimizi yakacak bir haber şükür şu an almadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) 74'üncü Genel Kurulu dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde açıklamalarda bulundu. New York'tan yurda dönerken Türkiye hava sahasına girdiklerinde İstanbul ve çevresini etkileyen Silivri merkezli bir deprem haberi aldıklarını belirten Erdoğan, "Depremin büyüklüğü AFAD ölçümlerine göre 5,8 olarak ölçüldü" diye konuştu.

"Açıklamalar kimseyi yanıltmasın"

Erdoğan, depremle ilgili tüm koordinasyonun ilgili bakanlık ve kurumların katımıyla bu merkezden yönetildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu tür zamanlarda çok açıklama yapanlar olur. Bu tür açıklamalar kimseyi yanıltmasın, şaşırtmasın. Az önce sosyal medyada baktım bir kadın bir twit atmış, bu twitte 'köprüleri kullanmayın, köprü halatları koptu...' Böyle densizlik yapanlar da var. Bunu adeta fırsata çevirmek isteyenler var. Böyle bir şey söz konusu değil. Allah'a hamdolsun 8 kadar bir yaralanma olayı söz konusu. Bunlar da hafif yaralı olanlar. Bunun dışında binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar söz konusu. Bunlar da yakın takipte devam ediyor. Oldukça ciddi sayılabilecek büyüklükteki bu depreme rağmen küçük birtakım hasarlar dışında yüreğimizi yakacak bir haber şu ana kadar almadık."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >