Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmedimiz Afrin'e doğru yürüyor

​Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmedimiz Afrin'e doğru yürüyor
​Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmedimiz Afrin'e doğru yürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya'da partisinin 6. Olağan il kongresinde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "20 şehidimiz var, 7'si Mehmedimiz diğerleri ÖSO'dan. 484 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

Terör örgütü öğretmenleri okul önlerinde, anneleri sokak ortasında, babaları evlatların gözü önünde, polisleri uyudukları yataklarında, kaymakamımızı masasının altına koydukları bomba ile odasında, Yasin Börüleri kıstırdıkları binada, binlerce masumu en savunmasız hallerinde katlederken bunlardan tek bir ses duydunuz mu? Sözde tabipler birliği 'savaşa hayır' diyor. Senin her yerin tabip olsa ne yazar. Sözde profesör. Senin her yerin profesör olsa ne yazar?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya'da partisinin 6. Olağan il kongresi öncesinde vatandaşlara seslendiği konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklarından öne çıkan bölümler;

Afrin'e doğru yürüyoruz

Mehmedimiz Afrin'e doğru yürüyor. Burseya Dağı'nı da düşürdüler. Bazı kendini bilmezler, sözde etiketi olanlar vs., onlara rağmen bitirdiler.

Avrupa Parlamentosu'na rağmen bitirdiler. AP'de bazı kendini bilmezler benim askerime işgal kuvveti diyor. Siz ceddine bir bakın. Afrika'da neler yaptınız, neler yediniz bir bakın. Sizin tarihiniz işgallerle dolu, sömürgelerle dolu. Şu anda bunlar, bu ahlaksızlar, buyurun, Almanya'da terör örgütlerine, camilerimizi saldırtarak , cam çerçeve indirerek bunları polisleri ile beraber seyrediyorlar. Vatandaşlarım havalimanında, polislerin gözleri önünde, oradaki vatandaşlarımıza bu PKK'lılar, teröristler saldırırken sessiz duruyorlar.

Toprak meraklısı değiliz

Bunlara işgalci kimdir, konuksever kimdir, onu biz öğreteceğiz. Afrin'e niye giriyoruz? Biz Afrin'de toprak meraklısı değiliz. Suriye'nin topraklarında bizim gözümüz yok. ama 2.5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda misafir. Onları evlerine göndermenin çalışmalarını yapıyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >