Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınır boyundaki olması gereken her şeyle hazır konumdayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya hareketi öncesi soruları yanıtlıyor. Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin “Bütün hazırlıklarımız yapılmış durumda. Sınır boyundaki olması gereken her şeyle hazır konumdayız. Sır cümle aynen masada, bir gece ansızın gelinmesi gereken yere gelebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapıyor. Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin şunları kaydetti:

  • “Bütün hazırlıklarımız yapılmış durumda. Sınır boyundaki olması gereken her şey işle hazır konumdayız. Sır cümle aynen masada, bir gece ansızın gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Baş başa görüşmemizde ele alacağımız konulardandır.”

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Rusya ile vize serbestisi

"Rusya ile işbirliğimiz artarak devam ediyor. Bu toplantı Sayın Putin ile yılbaşından itibaren üçüncü defa yüzyüze görüşeceğimiz bir buluşma olacak. İkili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Suriye ve bölgesel gelişmeleri ele alacağız. İlişkilerimiz, ticaret turiz enerji ve kültür alanında gelişmeye devam ediyor. Ticaret hacmimizi nasıl artıracağımızı ele alacağız. Ülkemizde ve Rusya'da yatırım planları alan iş adamlarıyla bir araya geleceğiz. Vize serbestisi konusu da gündemimizde yer alan bir başlık. Hususi pasaptort ile TIR sürücüleri için vizesiz seyahatin acilen uygulanması sonra bütün vatandaşlarımız için hayata geçmesini istiyoruz.”

İstanbul’daki seçimler

"Usulsüzlükler bazı değil bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için böyle bir yola başvuruluyor. Bundan sonraki süreç yargı süreci. Bunun patronajı YSK'dır. Biz bu bilgilerle TV tespitleri var. Organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bütün tespitlerle nerede nasıl yolsuzluklar yapılmış boş arazilerde tarlalarda apartmanlar adres olarak gösterilmek suretiyle... Bütün bunlarla beraber adımı atacağız."

İsrail Başbakanı Benyamun Netanyahu'nun açıklamaları

“Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır, yasa dışıdır. BM kararlarına da aykırı. ABD'yi arkadalarına almak suriyetiyle bu adımları attılar. Batı Şeria kesinlikle Filistinlilerin topraklarıdır. Filistinlilerin yanında yer alamaya devam edeceğiz.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >