Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Güvenli Bölge' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Harp Okulları Diploma Töreni'ne katıldı. -AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Harp Okulları Diploma Töreni'ne katıldı. -AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harp Okulları diploma töreninde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İdlib'de yeni katliamların önüne geçmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi. Erdoğan, TSK'nın kontrolü dışında bir çözüme rıza gösterilmeyeceğinin üzerinde durdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harp Okulları Diploma Töreni'ne katıldı. Erdoğan, İstanbul Tuzla'da yapılan diploma töreninde açıklamalarda bulunuyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Erdoğan, "Ne NATO üyeliğinden, ne müttefiklerimizden vazgeçmek gibi bir niyetimiz yoktur." ifadesini kullandı.

"Bozguna uğrattığımız bölücü terör örgütünün, müttefikimiz olan bir ülkenin eteklerinin altına sığınarak faaliyetlerini sürdürmesi ise bugün ayrı bir sorun olarak karşımızda duruyor." diyen Erdoğan, şunların söyledi:

"Fırat'ın doğusunda terör örgütünün bölge halkına zulmü gizlenemez hale gelmiştir.

Fırat'ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kurulacak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur.

Birkaç hafta içinde askerlerimiz bölgeyi kontrol etmezse, kendi harekat planımızı devreye sokacağız."

  • "Artık hiç kimse karanlık eller tarafından bir proje olarak sahaya sürüldüğü açıkça görülmüş olan DEAŞ bahanesiyle kimseyi kandırmaya kalkmasın. Bölgedeki sorun DEAŞ değil. Birtakım güçlerin çıkar paylaşımı savaşıdır.
  • Fırat'ın doğusunda 2-3 hafta içinde kendi belirlediğimiz şartlar dahilinde, kendi askerlerimizle fiilen bölgeyi oluşturmaya başlamazsak, varsın gerisini karşımızdakiler düşünsün."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Patriot satışı bize karşı bir baskı aracı haline getirilir ve bu şekilde güvenlik ihtiyaçlarımız zaafa uğratılmaya kalkılırsa tercihimizi diğer sistemden yana kullanmaktan çekinmeyiz." dedi.

Erdoğan, "Uçaklar (F-35) bize teslim edilmiyor. Elimiz kolumuz bağlı şekilde başımıza gelecekleri herhalde bekleyecek halimiz yok." ifadesini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >