Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'S-400' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan S-400 konusuna ilişkin "S-400'ün yükleme çalışmaları sürüyor. Burada da yerleşim planları hazır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesi İstanbul'da havalimanında açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Balkanların barış, istikrar, huzur ve refahı bizim için son derece önemlidir. Ülkemizin bu coğrafyada yaşanan gelişmeleri uzaktan seyretme lüksü yoktur.

Doğu Akdeniz'deki gerilim

Şu anda sondaj gemilerimiz kendi yol haritası içerisinde süreci devam ettiyor. Bu konuda sağdan soldan bazı sesler çıkabilir. Bu seslerin hiçbirisi bizi yolumuzdan alı koyamaz. Uluslararası camiada da bazı liderlere de bu hassasiyetimizi aynen ifade ettik. Yunanistan'da dün akşam sonuçlanan bir seçim oldu. Temennim odur ki Yunanistan'da yeni bir süreci barışık dayanışma içinde devam ettiririz.

S-400'ler uçaklara yükleniyor

Erdoğan, S-400 Hava Savunma Sistemleri ile ilgili de "Yolculuk hazırlığı, yükleme çalışmaları sürüyor. Nereye konuşlanacağını MSB ve Genelkurmay Başkanlığımız planlıyor." diyerek, "S-400'ler uçakla getirilecek. Ülkemiz, bölgemiz ve özellikle dünyamız için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >