Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalara noktayı koydu

Erdoğan: Cumhurbaşkanın seçilmesinin yüzde 50'den yüzde 40'a düşürülmesiyle ilgili çalışmamız yok.
Erdoğan: Cumhurbaşkanın seçilmesinin yüzde 50'den yüzde 40'a düşürülmesiyle ilgili çalışmamız yok.

AK Parti 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde yaşanan anlamsız bir tartışmaya son noktayı koymak istiyorum. Cumhurbaşkanın seçilmesinin yüzde 50'den yüzde 40'a düşürülmesiyle ilgili ne çabamız ne de planımız vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'nin Kızılcahamam'daki 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den 40'a düşürülmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bu konuyla ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Bu oranı korumanın gerekliliğine inanıyorum. Yüzde 50 sınırı yeni sistemin omurgasıdır, bu tartışmayı kapatıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

  • "Yüzde 50 sınırı yeni sistemin omurgasıdır"
  • Son günlerde yaşanan anlamsız bir tartışmaya son noktayı koymak istiyorum. Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den 40'a düşürülmesiyle ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Bu oranı korumanın gerekliliğine inanıyorum. Yüzde 50 sınırı yeni sistemin omurgasıdır, bu tartışmayı kapatıyorum.

"Yeni sistemin yürütülmesinde sıkıntılar oluyor ama aşacağız"

Tabii alışkanlıkları değiştirmek kolay olmuyor. Eski sistemin refleksleriyle yeni sistemin yürütülmesi noktasında bazı sıkıntılar oluyor ama bunu zamanla aşacağız.

  • Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan birinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğuna inanıyoruz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >