"Dabık alındı, artık DEAŞ Kilis'e roket atamayacak"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'de muhalif unsurların dün Dabık dahil DEAŞ elindeki dokuz mahalde kontrolü sağladığını açıkladı. Dabık'ta kontrolün sağlanmasıyla da terör örgütü DEAŞ'ın Türkiye'ye yönelik roket tehdidi engellenmiş oldu.

Dabık'ta kontrolün sağlanması ile birlikte DEAŞ tarafından Türkiye topraklarına yönelik Katyuşa roketi tehdidinin engellendiği kaydedilen TSK açıklamasında, "Kilis ile Karkamış arasındaki hudut güvenliği büyük ölçüde sağlanmış, Azez-Mare hattı ile Rai güneyi arasındaki bölge birleştirilerek, doğu-batı ve kuzey-güney istikametlerindeki yol şebekeleri kontrol altına alınmış ve hareket serbestisi sağlanmıştır" denildi.

9 muhalif şehit oldu, 24 muhalif yaralandı
Fırat Kalkanı harekatı kapsamında, Suriye'nin kuzeyindeki Mare doğusunda yer alan Suran, İhtimalat, Dabık, Tulaylin, Havar En Nahr, Asanbul, Rasm Al Ward, Salihiye ve Hamidiye'de kontrol sağlandı. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda DEAŞ'linin etkisiz hale getirildiğini, dokuz muhalifin hayatını kaybederken, 24 muhalifin yaralandığını bildirdi.

Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 146 meskûn mahalde (yaklaşık 1.220 km²) kontrol sağlandığı belirtildi.

ABD'den Türkiye'ye teşekkür
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve terör örgütü DEAŞ için sembolik öneme sahip Dabık köyünün muhalifler tarafından ele geçirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

ABD'nin DAEŞ'e karşı koalisyondaki temsilcisi McGurk, Musul operasyonuna katılan Irak güvenlik güçleri ve peşmergeye desteğini bildirirken, Dabık'ı IŞİD'den kurtaran ÖSO ve Türkiye'ye de teşekkür etti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >