Danimarka'dan vatandaşlık almak İçin 'tokalaşma' zorunlu oldu

Arşiv
Arşiv

Danimarka Parlamentosu, ülke vatandaşı olabilmek için "tokalaşmayı" zorunlu kılan yasa tasarısını kabul etti. Hükümet, 2015 yılından bu yana yabancılara yönelik 100 ağırlaştırılmış yasayı parlamentodan geçirdi. Yasa, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girecek.

Danimarka vatandaşı olabilmek için "tokalaşmayı" zorunlu kılan yasa tasarısı Danimarka Parlamentosu’nda kabul edildi.

  • Danimarka vatandaşlığı hakkı kazananlar için belediyelerde tören düzenlenmesi ve bu etkinlikte belediye başkanıyla tokalaşmayı zorunlu kılan yasa tasarısı oylandı. Tasarı, hükümeti oluşturan Liberal Parti Venstre, Liberal İttifak ve Muhafazakar Parti ile hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağ görüşlü Danimarka Halk Partisinin oylarıyla parlamentodan geçti.

Liberallar tasarıya karşı çıktı

Liberal Parti Venstre'den belediye başkanlarının da arasında bulunduğu birçok yerel yönetimin lideri, vatandaş olabilmek için tokalaşmayı şart koşmanın gereksiz olduğunu belirterek, yasa tasarısına karşı çıktı; ancak tasarıyı hazırlayan Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg geri adım atmadı.

Yasa 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek

Hükümet, 2015 yılından bu yana yabancılara yönelik 100 ağırlaştırılmış yasayı parlamentodan geçirdi. Yasa, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >