Depremde büyük hasar görmüştü: Öğrenci yurtları tahliye ediliyor

İstanbul Avcılar'daki öğrenci yurtları, çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edilecek.
İstanbul Avcılar'daki öğrenci yurtları, çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edilecek.

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen 5,8'lik depremde hasar gören Avcılar'daki öğrenci yurtlarının, çökme tehlikesi nedeniyle 6 Ekim'e kadar tahliye edileceği belirtildi. Öte yandan İ.Ü. Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Veterinerlik Fakültesi binasının yıkılıp yeniden inşa edileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta yaşanan 5,8 şiddetindeki depremde hasar gören İstanbul Avcılar'daki İstanbul Üniversitesi (İÜ) Veteriner Fakültesi binası boşaltılıyor. Hasar gören Avcılar'daki yurt binaları da 6 Ekim'e kadar tahliye edilecek.

"Eğitime ara verildi"

İ.Ü. Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, ''Avcılar Yerleşkemizde Veteriner Fakültesine bağlı olarak çalışan Hayvan Hastanesi faaliyetlerinin geçici bir süre için durdurulmasına karar verilmiştir. Veterinerlik Fakültesi'nde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2-22 Ekim 2019 tarihleri arasında ara verildi. Bakırköy Yerleşkemizde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2-22 Ekim 2019 tarihleri arasında ara verilmesine ve bu süre zarfında Bakırköy Yerleşkesindeki Fakülte binasının tahliye edilerek yeni binaları inşa edilinceye kadar Büyükçekmece Yerleşkesine taşınmasına karar verilmiştir" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >