Dere yatağına inşa edilen 7 katlı binanın yıkımına başlandı

7 katlı binanın yıkımına başlandı.
7 katlı binanın yıkımına başlandı.

Rize Muradiye'de, ağustos başında yaşanan sel ve heyelanda sırasında çekilen görüntülerle gündeme gelen dere yatağına inşa edilmiş 7 katlı binanın yıkımına başlandı. Bu sabah boşaltılan bina çevresinde güvenlik önlemi alındı.

Rize'nin Muradiye beldesinde, 2 Ağustos’ta meydana gelen sel ve heyelanda Kömürcüler köyünde gündeme gelen, sahibinin ’İmar Barışı’ndan yararlanmak için başvuruda bulunduğu dere yatağına inşa edilen 7 katlı binanın yıkımına başlandı.

Binanın bulunduğu sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Çevredeki binaların elektrikleri kesildi. Ekipler, binanın yıkımına başladı.
Binanın bulunduğu sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Çevredeki binaların elektrikleri kesildi. Ekipler, binanın yıkımına başladı.
Fotoğraf: DHA

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, bu sabah boşaltılan bina çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Ne olmuştu?

  • Rize’de, 2 Ağustos’ta, 24 saatte metrekareye düşen 100 kilogram dolayında şiddetli yağışın etkisiyle oluşan sel ve heyelanda merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldelerinde ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı, altyapıda hasarlar oluştu.
  • Muradiye beldesi Kömürcüler köyünde, dere yatağına inşa edilmiş olan 7 katlı bina da selden hasar gördü. 25 yıl önce 3 katlı inşa edilen, ardından ise ilave katlarla 7 kata çıkan dere yatağındaki bina için sahibi ’imar barışı’ başvurusunda bulundu.
  • Tartışılan 7 katlı bina ile ilgili karar verildi. Bina sahipleri ile imzalanan sözleşme ile kamulaştırılan arazi yeşil alan ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, arazisini kamulaştıracağı bina için yıkım kararı aldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >