Diyarbakır Valiliği: Seferlerin ertlenmesi ya da iptali söz konusu değil

Diyarbakır Valiliği, havalimanına yönelik PKK'lı teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda, uçak seferlerinin ertelenmesi ya da iptal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Diyarbakır Havalimanı'na PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, havalimanı çevresinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Havalimanı Müdürü Mustafa Durak, herhangi bir olumsuz durumun olmadığını ve uçuşlara devam edildiğini açıkladı.

Olay, 00.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, PKK'lı teröristler tarafından Diyarbakır Havalimanı'na roketatarlı saldırı düzenlendi. 4 roket mermisi atılırken, mermilerden 2'sinin patlamadığı, 2'sinin de boş alana düştüğü öğrenildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, havalimanında bulunan yolcular ve personeller olası bir duruma karşı terminal binasına alındı.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve zırhlı araçlarla polis ekipleri sevk edildi. Ambulanslar, bir süre sonra geri çekilirken, bir kaçı tedbir amaçlı bekletildi. Polis ise, bölgede geniş kapsamlı ve helikopter destekli operasyon başlattı.
Havalimanı Müdürü Mustafa Durak, herhangi bir olumsuz durumun olmadığını belirterek, havalimanının kapatıldığı ve uçuşlara ara verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

- VALİLİK: SEFERLERİN ERTELENMESİ YA DA İPTALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Diyarbakır Valiliği, havalimanına yönelik PKK'lı teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda, uçak seferlerinin ertelenmesi ya da iptal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.Valilikten saldırıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"28.08.2016 günü saat 00.04'te Diyarbakır Havalimanı çevre yolundan, havalimanı polis noktası hedef alınarak, bölücü terör örgütü tarafından roketle yapıldığı değerlendirilen bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda VIP yolcu girişindeki 3 adet camda maddi hasar meydana gelmiş olup herhangi bir yaralı veya can kaybı bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak saldırgan veya saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Havalimanında seferlerin ertelenmesi veya iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.Konuyla ilgili gelişmeler ayrıca paylaşılacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >