'Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir'

İslam İşbirliği Teşkilatı
İslam İşbirliği Teşkilatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Kudüs için olağanüstü toplanan İslam ülkeleri, İstanbul Deklarasyonu'nda, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'nin tanındığını duyurdu. İşte zirvede yayınlanan sonuç bildirgesinde yer alan maddeler...

İslam ülkeleri zirvesi İstanbul Deklarasyonu'nda, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz." denildi. Bildiride BMGK'nın harekete geçmemesi halinde, Kudüs'e ilişkin ihlalin BM Genel Kurulu'na götürülmeye hazır olunduğu kaydedildi.

Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Barış her milletten, her inançtan insanların çabalarıyla sağlanacaktır. Buradan Kudus'ü işgal altındaki Filistin'in başkenti olarak tanımaya çağırıyorum. Artık daha fazla geç kalmayız." çağrısının ardından geldi.

Zirvenin ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde yer alan maddeler:

  • ABD geri adım atmazsa tüm sonuçlardan sorumlu olacak.

    Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak ilan ediyoruz.
  • Bütün ülkeleri Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz.
  • ABD'nin Kudüs kararı, Filistin halkının haklarına saldırıdır ve Washington yönetimi barış sürecindeki rolünden çekilmelidir.

Venezuela Devlet Başkanı zirveye konuk oldu

Suudi Arabistan Kralı Selman’ın katılmadığı zirveye ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisini ölümle tehdit ettiğini öne süren Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro idi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro
Venezuela Devlet Başkanı Maduro
Kudüs, yarım asırdır işgal altında bulunuyor. AA
Kudüs, yarım asırdır işgal altında bulunuyor. AA
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >