Dünyada 'Kurban Bayramı' coşkusu

Gazze’de Kurban Bayramı coşkusu
Gazze’de Kurban Bayramı coşkusu

Dünyanın dört bir yanında Kurban Bayramı'nın sevincini yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Japonya'da ise, aşırı yoğunluktan dolayı bayram namazı 2 kez kılınmak zorunda kalındı.

Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, bayram namazı kılmak için camilere akın etti. Japonya'da ise, aşırı yoğunluktan dolayı bayram namazı 2 kez kılınmak zorunda kalındı. Almanya'da son dönemde camilere karşı artan saldırılara dikkat çekilirken sağduyu çağrısı yapıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya müslümanlarının bayramını tebrik etti.

Japonya'da bayram namazı iki kez kılındı

Japonya'da yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı namazı için Tokyo Camii'ne akın etti. Yoğun katılım nedeniyle cami dolunca, bayram namazı iki kez kılındı.

İsveç

Başkent Stockholm'de bulunan Berdang Cami'nde sabahın erken saatlerinde gelen müslümanlar yer bulabilmek için camilere akın etti. Namazdan önce hutbede konuşan din görevlisi Ali Cay kurban ibadetinin önemini anlatan bir vaaz verdi. Namaz öncesi ve sonrasında yapılan dualar Allah'a açılan eller, bayramlaşma ile birbirine uzandı.

Çoğunlukla Türk vatandaşlarının geldiği Bredang İslam Derneği'ne bağlı Bredang Camisi'nde 500'e yakın müslümanın katılımıyla coşkulu bayram namazı kılındı. Kurban bayramı namazından sonra caminin içerisinde ve dışarısında bayramlaşan müslümanlar tam bir bayram coşkusu yaşadı.

İsveç
İsveç

Gazze

Gazze'de binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazını eda etmek için Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinin yapıldığı alanı doldurdu.

Tüm İslam dünyasında olduğu gibi, Gazze'de de binlerce müslüman Kurban Bayramı namazı için bir araya geldi.

Gazze Şeridi'nde düzenlenen Kurban Bayramı namazını kılanlar arasında Direniş liderleri de vardı.

Kurban Bayramı hutbesinde Cihat Hareketi yöneticisi Halit Elbetş, ”İsrail'e karşı mücadelemizi sürdürmek ve ABD'nin “Yüz Yıllık Anlaşması” planını bozmak için duruşumuzu sağlam tutmalıyız” ifadelerini kullandı.

Elbetş, İsrail polisi ve Fanatik Yahudiler tarafından yapılan baskınların ABD Başkanı Donald Trump'in planladığı “Yüz Yıllık Anlaşması” planından bir parça olduğunu vurguladı.

Elbetş, Kudüs tehlikede olduğunu belirterek,” İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği nerede?“ diye sordu.

Gazze
Gazze

Almanya

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Müslümanlar, bayram namazını camilerde eda etti. Müslümanlar, bayram namazı için sabahın ilk saatlerinden itibaren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camisi'ni doldurdu.

Almanya
Almanya

Çin

Çinli müslümanlar, ailece camilere giderek bayram namazını kıldı. Çinli müslümanların yanı sıra, çalışmak veya eğitim görmek için farklı ülkelerden Çin'e gelen Müslümanlar da camileri doldurdu. Bayram sabahı, kentin önemli camileri ile çevredeki helal ürünler satan dükkan ve restoranlar dolup taştı. Pekin'de en çok ilgi gören cami, her yıl olduğu gibi başkentin en büyük ve en eski camisi olan Niujie Camisi oldu. Namazın kılınmasının ardından kurbanlıklar görevliler tarafından kesildi.


Rusya

Dünyanın en fazla Müslüman nüfusuna sahip ülkeleri arasında bulunan Rusya'da, müslüman cemaat camilere akın etti. Moskova'nın Prospekt Mira metro istasyonuna yakın Moskova Merkez Camiin'de gece 03.30'da kapılar açılırken bayram namazı saat 07.00'de başladı. Moskova tarihi camisinde kılınan namazda da cemaat camiye sığmayınca namazı sokakta kıldı. Moskova Anıt Camii'nde kılınan namazda da yine aynı görüntülere rastlanırken, özellikle Moskova'da Rus polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Tataristan'ın başkenti Kazan'da kılınan bayram namazına yine Müslümanlar akın ederken tüm nüfusu müslüman olan Kuzey Kafkasya bölgesinde de cemaat namazını sokaklarda kılmak zorunda kaldı. Rusya'da yaklaşık 30 milyon dolaylarında olan müslümanların bayram namazı neredeyse tüm Rus tv kanallarında canlı yayınlandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >