Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu: İstanbul 72. sırada

Dünyanın en pahalı şehirleri listesi
Dünyanın en pahalı şehirleri listesi

Medya takip kurumu Ajans Press, dünyanın en pahalı kentlerini inceledi. Sıralamada Singapur beşinci kez 1. sıraya otururken, İstanbul 10 basamak gerileyerek 72. sırada yer aldı. Singapur'u Paris, Zürih, Hong Kong ve Oslo takip etti.

Ajans Press’in, The Economist dergisinin araştırma birimi Economist Intelligence Unit (EUI) Küresel Yaşam Maliyetleri raporundan ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Singapur 5. kez dünyanın en pahalı kentleri sıralamasında birinci oldu.

SIRALAMA 133 ŞEHİR TEMEL ALINARAK OLUŞTURULDU

Elde edilen veriler dünyada yer alan 133 şehir baz alınarak hazırlanırken, ekmek, şarap, sigara ve benzin gibi 150’nin üzerindeki çeşitli ürün fiyatları karşılaştırılarak belirlendi. Böylelikle, son 5 yıldır en pahalı kentler sıralamasında birincilik unvanını koruyan Singapur’u, geçen yıla göre beş basamak yükselen ve listenin ikinci sırasında yer alan Paris takip etti. Üçüncü sırada yer alan şehir ise Zürih olurken, 2017 raporunda ikinci sırada yer alan Hong Kong’un dördüncü sıraya gerilediği görüldü. İlk beşte yer alan son şehir de Oslo olarak belirlendi. Listenin devamı ise şöyle oldu:

İsviçre - Cenevre
İsviçre - Cenevre
Güney Kore - Seul
Güney Kore - Seul
Danimarka - Kopenhang
Danimarka - Kopenhang
İsrail - Tel Aviv
İsrail - Tel Aviv
Avusturalya - Sidney
Avusturalya - Sidney
DÜNYANIN EN UCUZ KENTİ: ŞAM
 Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya analizine göre hayat pahalılığı ile ilgili geçen yıl 1634 haber çıkışı tespit edildi. Medyaya yansıyan başlıklara göre konut satış fiyatları ve bunun yanı sıra kiraların yüksek olması hayat pahalılığı başlığı altında en çok yansıma alan konu oldu. Öte yandan dünyanın en pahalı kentlerine karşın, en ucuz şehirleri şöyle gerçekleşti:
DÜNYANIN EN UCUZ KENTİ: ŞAM Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya analizine göre hayat pahalılığı ile ilgili geçen yıl 1634 haber çıkışı tespit edildi. Medyaya yansıyan başlıklara göre konut satış fiyatları ve bunun yanı sıra kiraların yüksek olması hayat pahalılığı başlığı altında en çok yansıma alan konu oldu. Öte yandan dünyanın en pahalı kentlerine karşın, en ucuz şehirleri şöyle gerçekleşti:
Venezuela - Karakas
Venezuela - Karakas
Kazakistan - Almatı
Kazakistan - Almatı
Nijerya - Lagos
Nijerya - Lagos
Hindistan - Bangalore
Hindistan - Bangalore
Türkiye - İstanbul
İstanbul ise bu listenin 72. sırasında yer alırken, geçen yıla oranla 10 basamak gerilediği görüldü.
Türkiye - İstanbul İstanbul ise bu listenin 72. sırasında yer alırken, geçen yıla oranla 10 basamak gerilediği görüldü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >