Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?

Enerji Bakanı Berat Albayrak önemli açıklamalar yaptı.

Enerji Bakanı Berat Albayrak'tan 2017 için 'zam yok' müjdesi geldi. Ahaber'e açıklamalar yapan Albayrak, İstanbul'da yaşanan kesintilerle ilgili olarak “Geçen hafta elektrik kesintisine neden olan İstanbul'u besleyen hatlarla ilgili şu an itibariyle ciddi bir problem yok, hasar meydana gelen 7 hattan 4'ü devrede” dedi.

Enerji Bakanı, birkaç ay içerisinde denizaltı kablosunu da devreye alarak ikinci sistemi devreye sokacaklarını söyledi. “Yer altına alınan kabloların kesilmesini 31 Aralık'ta yaşadık bununla ilgili savcılıklarla irtibata geçerek yargı ayağını başlattık” diyen Albayrak, son iki gündür elektrik ve doğalgaz için kritik noktalarda ekstra güvenlik tedbirler için adımlar attıklarını kaydetti. Bakan, iletim altyapısının şu an itibariyle hiçbir risk taşımadığını belirtti.

2017'de zam öngörmüyoruz

Gaz ve petrolde son aylarda maliyet artış olduğunu, iç piyasada dövizde yaşanan artışla birlikte satışlarını TL ile yapan kurumlarda ciddi maliyet artışı oluştuğunu kaydeden Albayrak, “Bu artışa rağmen 2017'de ne elektrik ne de gazda bir zam öngörmüyoruz” dedi.

Elektrikte planlı kesintilerle ilgili konuşan Bakan Albayrak, “Elektrikte planlı kesintileri, artık hayati riski taşıyanlar hariç, özellikle kış dönemlerde, yoğun ihtiyaç olan dönemlerde uygulanmaması yönünde bir karar aldık” dedi. Bakan, olağanüstü bir süreç olmadıktan sonra Türkiye'nin kış aylarında gaz ve elektrikle ilgili hiçbir sorunu olmadığını belirtti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >