Endonezya'da polisten yılanlı sorgu

Arşiv
Arşiv

Endonezya'nın Papua eyaletinde, polisin sorgu sırasında zanlının vücudunu yılanla sarması büyük tepki çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Endonezya’da yayınlanan Kompas gazetesinin haberine göre, Papua eyaletinin Jayawijaya bölgesinde hırsızlık suçlamasıyla karakola getirilen Papua kökenli ismi açıklanmayan kişinin, polis sorgusunda vücudunun yılan ile sarılmış korkunç görüntüleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Olaya karışan görevlilerin, suçunu itiraf etmesi için şüpheliyi yılan ile korkuttuğu belirtilirken, Papua Emniyet Sözcüsü Ahmet Mustafa yaptığı açıklamada, olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve yaşanan bu durumdan özür dilediklerini bildirdi.

Jayawijaya Emniyet Müdürü Tonny Ananda Swadaya da olaya karışan güvenlik yetkililerinin başka bölgelere gönderileceğini aktardı.

İnsan hakları avukatı Veronika Koman Twitter'dan yaptığı açıklamada "Zanlı, şuçu kanıtlanana kadar masum sayılır ve suçlu olsa bile hiçbir şekilde işkence uygulanamaz" ifadelerini kullandı. Koman ayrıca, olayın ırkçı bir yanı da olabileceğini vurguladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >