Erdoğan'dan yerel seçimlere süper kadro

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti'nin 31 mart yerel seçimlerindeki 40 belediye başkanı adayını açıklayacağı konuşmasını yapıyor. AK Parti, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ilk kez gerçekleşecek olan yerel seçimlere eski Bakan ve Bakan yardımcılarından oluşan çok güçlü bir kadro giriyor.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde "Gönül belediyeciliği" sloganı ile hareket edecek olan AK Parti, 14 büyükşehir, 26 il belediye başkanı adayı tanıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen tanıtım toplantısında açıkladığı listede mevcut belediye başkanlarının yanı sıra pek çok eski Bakan ve Bakan Yardımcısı bulunuyor.

  • AK Parti'nin 2019 yerel seçimlerine çok güçlü adaylar ile hazırlanması yerel yönetimlere verdiği öneminde bir göstergesi olarak görülüyor.

Açıklanan listede göze çarpan bir diğer nokta ise AK Parti'nin temayül oylaması sonucunda başarılı oldukları görülen ve halihazırda görevine devam eden Belediye Başkanlarını yeniden aday göstermesi oldu.

İşte AK Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde yarışacak aday listesi:

AK Parti'den 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yarışacak Belediye Başkan adaylarını

Eski Bakanlar

Ordu'nun Belediye Başkan adayı Hilmi Güler oldu

AK Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler 2014 yılında Tekstilbank’ın yüzde 75.5’ini satın alarak Türk bankacılık sektörüne giren Industrial and Commercial Bank of China’nın (ICBC) tek Türk yöneticisi olmuştu.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ‘Buraya gelmem bir atama değil, ‘head hunter’ların (beyin avcıları) araştırmasıyla seçildim. Arkasında savunma sanayiinden enerjiye, madencilikten teknolojiye 45 yıllık çalışma tecrübemiz var’ ifadelerini kullanmıştı.

Enerji eski Bakanı Güler’in ‘bor’ açıklaması ses getirmişti

Enerji eski Bakanı, Turkcell Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye’nin ilk Çinli bankasının yönetimindeki Türk tek üye Mehmet Hilmi Güler, memleketi Ordu'da bor madeniyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermişti. Güler şunları kaydetmişti:

  • "Bor Araştırma Enstitüsü'nü kurduk. Bununla Türkiye'de 30'a yakın proje üniversite ve araştırma merkezlerine araştırma olarak verildi. Herkes borun ham hâlde satıldığını zannediyor. Böyle bir yanlış kanaat var. Borlu çimento, çinko borat ve bor kalbür gibi ürünler ve çalışmalarla savunma sanayii, yanmaz kumaşlara, çimentoya, borlu gübrelere kadar önemli çalışmalar ortaya çıktı. İzotoplar üzerine çalışmalar yürüyor. Bor bizim ülkemizin mukayesede üstünlükleri olan çok önemli bir konu. Bununla ilgili de bakanlığımız yeni bir çalışma başlattı. Borda yeni ürünlerle katma değeri yüksek üretimleri sürdürüyoruz. Sodyum bor hidrür ve elementel bor gibi arabalarda yakıt tasarrufu sağlayacak borlu bileşiklerin üzerinde de ciddi çalışmalar yapılıyor"

AK Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi Güler kimdir?

Mehmet Hilmi Güler, 1949 yılında Ordu'da doğdu. İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Ordu'da tamamlayan Güler, 1972 yılında ODTÜ'den Metalürji Mühendisi olarak mezun oldu. Güler, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. Dr. M. Hilmi Güler, bazı üniversitelerde asistan ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.

  • Daha sonra Türk Uçak Sanayii T.A.Ş-TUSAŞ'ta proje mühendisi ve grup başkanı, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu-TÜBİTAK'ta uzman müdür, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Güler, aktif olarak bilimsel ve teknik araştırma projeleri yürüttü.
Güler, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ve Etibank'ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
Güler, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ve Etibank'ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Evli ve iki çocuk babası olan ve İngilizce bilen Dr. Mehmet Hilmi Güler, Araştırma ve Geliştirme, Yatırım, Proje Yönetimi, Şirketlerin Yeniden Yapılanması ile Etkinlik ve Verimlilik konularında danışmanlık yaptı.

  • Güler, 3 Kasım seçimlerinde Ordu'dan milletvekili seçilerek parlamentoya girdi ve 58. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atandı.

AK Parti’nin Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü kimdir?

Faruk Özlü, 11 Kasım 1962 tarihinde Düzce'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Düzce'de tamamladı. 1986 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Özlü, aynı üniversitede Makine Mühendisliği Bölümü Makine Teorisi ve Dinamiği Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak işe başladı. Makine Dinamiği ve Mekanik Titreşimler konuları üzerinde önemli çalışmalarda bulunan Faruk Özlü, sonrasında İspanya'da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi'nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı.

Önemli projelerde görev aldı

Faruk Özlü, 1990 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda (SSM) sözleşmeli personel olarak göreve başladı. Zırhlı Muharebe Aracı ve Alt-Sistemleri Projelerinde çalışan Özlü, 1991-1992 yılları arasında CASA firması Proje ve Mühendislik Bölümü'nde Mühendislik İş Eğitimi aldı.

Özlü, 1993 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda Uzman statüsüne yükseldi. 1994-1999 yılları arasında Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Proje Müdürü olarak çalıştı.
Özlü, 1993 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda Uzman statüsüne yükseldi. 1994-1999 yılları arasında Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Proje Müdürü olarak çalıştı.

Müsteşar yardımcılığı yaptı

  • 1999-2001 yılları arasında Kara Araçları, Elektronik Harp Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri, Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemleri projelerinden sorumlu Daire Başkanı olarak görev yapan Özlü, 2000 yılında İdari ve Mali İşler Müsteşar Yardımcılığına vekaleten atandı. 2001 yılında da Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Özlü, 2002 yılından itibaren Kara ve Deniz Araçları Havacılık ve Uzay, Elektronik Harp, Muhabere ve Bilgi Sistemleri, Roket, Füze ve Mühimmat projelerinden sorumlu Savunma Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı ve 2008-2011 yılları arasında Kurumsal Yönetim Hizmetleri'nden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

TUSAŞ’da yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği yaptı

Faruk Özlü, yeni yapılanma altında Sistem Projeleri ve Lojistik'ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak tayin edildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndaki görevine ilaveten Özlü, 2000-2002 yılları arasında Türk Uçak Sanayi A.Ş. (TUSAŞ), 2002-2008 yılları arasında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) yönetim kurulu üyesi ve başkan vekili olarak görev yaptı. 2008 yılından itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı yönetim şirketi HEAŞ'ın yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı.

Altay’ın projesinde bulundu

Faruk Özlü, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın önemli projelerinde görev aldı. Uzman ve Proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı yapıldı.

Altay tankının seri üretim sözleşmesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalanmış, bu kapsamda 250 Altay tankının üretileceği, ilk tankın 18 ay sonra teslim edileceği öğrenilmişti.
Altay tankının seri üretim sözleşmesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalanmış, bu kapsamda 250 Altay tankının üretileceği, ilk tankın 18 ay sonra teslim edileceği öğrenilmişti.

Türkiye'nin kendi tasarımı "milli tank ALTAY", "insansız hava aracı ANKA", "milli gemi MİLGEM" projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

Faruk Özlü'nün görev aldığı önemli projeler şu şekilde:

  • - Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı
  • - A400M Nakliye Uçağı
  • - F-35 Savaş Uçağı
  • - F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri
  • - M60 Tank Modernizasyonu
  • - Yazılım ve Simülatörler
  • - Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemleri

AK Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediyesi adayı: Mustafa Demir

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tecrübeli siyasetçi Mustafa Demir'i aday gösterdi.

Mustafa Demir kimdir?

Mustafa Demir, 18 Ocak 1961'de Trabzon Şalpazarı'nda doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Safiye'dir. Mimar, Sanayici; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Demir, 4 yıl kamu hizmeti yaptı. Mimarlık, yapı müteahhitliği ve ticaret işiyle uğraştı.

Mustafa Demir
Mustafa Demir
  • Demir, Atakum Belediyesi Belediye Meclisi Üyeliği görevinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar,Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

60. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini üstlendi. Demir, evli ve 5 çocuk babasıdır.

İl ve İlçe Başkanları

ARDAHAN YUNUS BAYDAR ESKİ ARDAHAN İL BAŞKANI

BARTIN YUSUF ZİYA ALDATMAZ AK PARTİ BARTIN MERKEZ İLÇE BAŞKANI

BATMAN MURAT GÜNEŞTEKİN AK PARTİ BATMAN ESKİ İL BAŞKANI

BAYBURT FATİH YUMAK AK PARTİ İL BAŞKANI

BİTLİS NESRULLAH TANĞLAY AK PARTİ BİTLİS İL BAŞKANI

GİRESUN AYTEKİN ŞENLİKOĞLU AK PARTİ GİRESUN İL BAŞKANI

NİĞDE EMRAH ÖZDEMİR NİĞDE ESKİ İL BAŞKANI

RİZE RAHMİ METİN RİZE ESKİ İL GENEL MECLİS BAŞKANI

SİNOP ALİ ÇÖPÇÜ SİNOP İL BAŞKANI

ŞANLIURFA ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANI

TUNCELİ GÖKHAN ARASAN AK PARTİ TUNCELİ İL BAŞKAN YARDIMCISI

YALOVA YUSUF ZİYA ÖZTABAK AK PARTİ YALOVA İL BAŞKANI

Devam eden başkanlar

AMASYA CAFER ÖZDEMİR AMASYA BELEDİYE BAŞKANI

ANTALYA MENDERES TÜREL ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

ARTVİN MEHMET KOCATEPE ARTVİN BELEDİYE BAŞKANI

BİLECİK NİHAT CAN BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI

BURSA ALİNUR AKTAŞ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

ÇANKIRI HÜSEYİN BOZ ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI

DENİZLİ OSMAN ZOLAN DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

DİYARBAKIR CUMALİ ATİLA DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI (KAYYIM)

ERZİNCAN CEMALETTİN BAŞSOY ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKANI

ERZURUM MEHMET SEKMEN MEVCUT BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

GAZİANTEP FATMA ŞAHİN GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

GÜMÜŞHANE ERCAN ÇİMEN GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI

KASTAMONU TAHSİN BABAŞ KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI

KIRIKKALE MEHMET SAYGILI KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKANI

KIRŞEHİR YAŞAR BAHÇECİ KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

KİLİS MEHMET ABDİ BULUT KİLİS ESKİ BELEDİYE BAŞKANI

TOKAT EYÜP EROĞLU TOKAT BELEDİYE BAŞKANI

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >