Eski İngiliz ajanı İstanbul'da ölü bulundu

İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier

Beyoğlu'nda sabaha karşı namaz kılmak için camiye giden vatandaşlar sokak ortasında bir kişinin cansız bedenine rastladı. Sokakta bulunan erkek cesedinin kim olduğu ekipler tarafından araştırılırken, şaşırtıcı gerçek ortaya çıktı. Cesedin, eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu öğrenildi.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokak'ta, Kılıç Ali Paşa Camisi'ne sabah namazı için gelen vatandaşlar, sokakta hareketsiz yatan bir kişiyi gördü.

İhbar üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yerde yatan kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Üzerinden kimliğini belirlemeye yarayacak herhangi bir belge çıkmayan ceset, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis ekiplerince yapılan araştırmada, söz konusu cesedin eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu belirlendi.

İstanbul Valiliği geniş kapsamlı tahkikat başlattı

İstanbul Valiliği'nden Eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Lemesurier'in ölü bulunmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Beyoğlu Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesinde, bugün sabah saatlerinde meydana gelen, İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier isimli şahsın ölüm olayı ile ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Olay, Beyoğlu'nda bir ara sokakta meydana geldi.
Olay, Beyoğlu'nda bir ara sokakta meydana geldi.

Çeşitli iddialar ortaya atılıyor

Bazı kaynakların ortaya attığı iddialara göre olay yerine gelen polis ekipleri binanın üçüncü katındaki evin zilini çaldıklarında kapıyı Le Mesurier'in eşi açtı. Eşinin, durumu polislerden öğrendiği aktarıldı. İddiaya göre bir süredir anti-depresan ilaçları aldığı öğrenilen Le Mesurier'in binadan düşmüş ya da intihar etmiş olabileceği değerlendirmesi yapıldığı da konuşuluyor. Le Mesurier’in vücudunda silah ve bıçak izine rastlanmadığı da söyleniyor.


Uyku ilacı kullanıyordu

Le Mesurier'in eşiyle kaldığı eve giden polis ekipleri, eşinin ifadesine başvurdu.

İlk ifadesinde kocasının uyku ilacı kullandığını ve olayın sabaha karşı kendisi uyurken gerçekleştiğini anlatan eşinin, eve yabancı bir kişinin girip çıkmadığını anlattığı öğrenildi.

Polis ekipleri olay yerine hızlıca intikal ederek, İngiliz istihbaratçıyı hastaneye kaldırdı.
Polis ekipleri olay yerine hızlıca intikal ederek, İngiliz istihbaratçıyı hastaneye kaldırdı.

Polisler düşmeye bağlı ölüm şüphesi üzerinde duruyor

Beyaz Miğferler örgütünün kurucusu James Gustaf Edward Le Mesurier kimdir?

James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyaz Miğferler örgütünün kurucusu olarak biliniyor.

Le Mesurier’e ‘Suriye’deki sivil savunma hizmetleri ve Suriyeli sivillerin korunmasına yaptığı katkılar nedeniyle’ 2016 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından şövalyelik unvanı verilmişti.

Beyaz Miğferler, Suriye’de muhaliflerin ve Türkiye’nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunuyor. Ancak grup Rusya, İran ve Suriye tarafından dezenformasyonla suçlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >