F-16 uçuşlarının perde arkası 'Güvenli Bölge'de analiz edildi

Mete Yarar, Güvenli Bölge'de Suriye'de yapılan Türk F-16 uçuşlarının perde arkasını anlattı
Mete Yarar, Güvenli Bölge'de Suriye'de yapılan Türk F-16 uçuşlarının perde arkasını anlattı

Güvenli Bölge programında gündeme ilişkin kritik başlıklar tartışıldı. Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Suriye'de Türk F-16'larının uçuşunun perde arkasını anlattı. Yarar; ABD tarafından bölgeye sokulmayan F-16'ların, bugün neden son derece rahat bir şekilde bölgede devriye uçuşları icra ettiğini açıkladı. Mete Yarar, "Türkiye'nin eli hiç bu kadar güçlü olmamıştı" dedi.

Güvenli Bölge'de, Türk F-16'ların Suriye hava sahasındaki uçuşları konuşuldu. Mete Yarar, "Türkiye'nin Suriye'de birkaç misyonu var. Birincisi ABD ile DAEŞ'le mücadele kapsamında başlayan misyon var. Bu misyondan dolayı 2014 yılından beri bölgeye sokulmayan F-16'ların devriyesine başlandı. İkinci misyon Fırat Kalkanı, üçüncü misyon Zeytin Dalı Harekatı, dördüncü misyon ise İdlib'deki 'çatışmasızlık' misyonudur. Fırat'ın doğusu ise Türkiye'nin beşinci misyonu olacak" dedi.

"Türkiye'nin eli hiç bu kadar güçlü olmamıştı"

Yarar; "Türkiye, bu güne kadar Suriye ile ilgili elinin bu kadar güçlü olduğu bir dönem yaşamadı" dedi. "Türkiye'nin bölgeye yapacağı harekatın meşruiyeti anlamında eli güçlendi" diyen Yarar, terörist grupların 'terör' olduğunun kabulünün bu durumun önünü açtığını belirtti.

Ne olmuştu?

Türk F-16'lar, iki gün üst üst Suriye hava sahasında uçuş gerçekleştirdi. Yaklaşık ikişer saat havada kalan Türk unsurları, bölgede keşif yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >