Filipinli balıkçı 100 milyon dolarlık inciyi ‘uğur’ için 10 yıl saklamış

arşiv
arşiv

Filipinli bir balıkçı, 10 yıldan uzun bir süredir evinde sakladığı 34 kilo ağırlığındaki 100 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen dev inciyi belediyeye teslim etti. Balıkçının 10 yıl boyunca, balığa çıkmadan önce şans getirmesi için her sabah inciye dokunduğu söyleniyor.

Filipinli bir balıkçı yıllarda evinde sakladığı 34 kilo ağırlığında dev inciyi belediyeye teslim etti. İncinin gerçek olduğunun kanıtlanması halinde değerinin 100 milyon doları geçebileceği belirtiliyor.

Yerel Palawan News sitesinin haberine göre adı açıklanmayan balıkçı, 30 santimetre genişliğe ve 67 santimetre uzunluğuna sahip incinin, teknesinin çıpasına takıldığını, suya dalarak çıpayı kurtardığını söyledi. Balıkçının incinin gerçek değeri konusunda fikri olmadığı ve uğur için yatağının altında tuttuğu belirtiliyor.

Yerel yetkililere göre, balıkçı daha sonra sergilenmesi için inciyi Puerto Princesa belediyesinde turizm görevlisi olan teyzesi Aileen Cynthia Maggay-Amurao'ya teslim etti. İnci şimdi belediye binasında bir camekan içinde sergileniyor.

Dünyanın bilinen en büyük incisi 1939'da aynı adada bulunmuş

Maggay-Amurao, İngiliz The Guardian gazetesine, incinin gerçek olup olmadığını belirlemek için uzmanların yardımına ihtiyaçları olduğunu belirterek "İnternette yaptığımız araştırmada hiç bu kadar büyük bir incinin kaydına rastlamadık" dedi. Balıkçının 10 yıl boyunca, balığa çıkmadan önce şans getirmesi için her sabah inciye dokunduğu söyleniyor.

Dünyanın en büyük incisi rekoru 1939'da yine Palawan adasında bulunan Lao Tzu adlı inciye ait. 6.4 kiloluk inciye 2003'te 93 milyon dolar değer biçilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >